Nyhet

GAFFA dekker Iceland Airwaves

Den islandske festivalen er i gang, og GAFFA er med.

Iceland Airwaves arrangeres i år for trettende gang, og i disse dager går festivalen av stabelen i Islands hovedstad, Reykjavík, hvor hele byen tradisjonen tro summer, syder og bobler av musikk, fester, konserter og generelt god stemning.

I år er det over 250 offisielle konserter på programmet. Om man i tillegg tar med de omkring 350 konsertene som arrangeres off-venue, ender man opp med langt over 600 konserter fordelt over festivalperioden på fem dager. Imponerende!

Iceland Airwaves er en indiefestival som sverger til det nye og ukjente. Omtrent halvparten av programmet består av lokale, islandske navn, som man nok skal være innfødt musikkelsker for å ha kjennskap til. Derimot sørger festivalen alltid for å booke en håndfull utenlandske trekkplaster, som i år blant andre består av The Vaccines, nylig Oslo-aktuelle Dirty Projectors, Purity Ring og Django Django.


De hjemlige lengdegrader er også fint representert med navn som Hanne Kolstø, Philco Fiction og Highasakite.

Årets absolutte headliner er derimot Sigur Rós (bildet), som nok skal sørge for at nordlyset danser og de islandske geysirene spruter himmelhøyt under konserten søndag kveld.

GAFFA er til stede under festivalen og vil rapportere fra det nordatlantiske lavalandet i dagene som kommer.


ANNONCE