Nyhet

Jack White gir ut gratis overraskelsesalbum

Albumet ble gitt til kunder i Third Man Records platebutikker i Nashville, Detroit og London.

I fjor kunne vi fortelle deg hvordan Jack Whites plateselskap Third Man Records ga ut en live singel med Jack White og Bob Dylan.

I mars 2004 gjestet han Bob Dylan på scenen i en fremføring av The White Stripes-sangen "Ball And Biscuit". Nesten 20 år senere ble et offisielt opptak av deres tolkning gitt ut.

I et intervju i 2012 med Wall Street Journal sa White at hendelsen ikke var planlagt. Da sa han blant annet:


"– Det var en tilfeldighet. Jeg så ham spille i Detroit, og han sa til meg "vi spilte en av sangene dine på soundcheck nylig." Jeg tenkte wow. Jeg turte ikke spørre hvilken. Det var en ære i seg selv å høre det. Jeg husker jeg dro hjem senere og ringte tilbake. Jeg spurte om jeg kunne snakke med bassisten og sa: «mente Bob at han ville at jeg skulle spille i kveld? Fordi han sa noen ting som jeg kanskje har misforstått. Jeg vil ikke være frekk og late som jeg ikke hørte det”. Han sa ja kom igjen, la oss spille noe, og vi fremførte en av sangene mine, Ball And Biscuit."

Innspillingen ble gitt ut på syv-tommers vinyl sammen med The White Stripes sin egen livepremiere på låten fra 2002. For å kunne være med på den, var det nødvendig å gjøre innkjøp av et abonnement hos Third Man Records før 31. oktober i fjor.

Nå har Jack White laget nok en unik utgivelse gjennom Third Man Records. Han ga nemlig bort et gratis overraskelsesalbum til kunder som besøkte platebutikkene med samme navn i Nashville, Detroit og London 19. juli. Hvis du kjøpte noe annet i butikken, fikk du Jack Whites nye album på hvit vinyl gratis som en overraskelse. Albumet har ingen tittel eller sporliste og heter derfor No Name. Kanskje vil den bli utgitt for offentligheten i fremtiden med. Inntil da kan du lytte til YouTube hvor folk har rippet albumet og lagt ut videoer. I en anmeldelse beskriver Rolling Stone albumet som garasjeblues av ypperste klasse.


LES OGSÅ: The Smashing Pumpkins med overraskelsesalbum

ANNONCE