Nyhet

Portishead-sangerinnen Beth Gibbons kunngjør sitt første selvtitulerte album med nytt materiale på 22 år

Beth Gibbons overrasker!

Portishead-sangerinnen Beth Gibbons signerte en soloavtale med plateselskapet Domino tilbake i 2013 og har nå, mer enn et tiår senere, annonsert sin solodebut.

Mer presist er det et album i full lengde med tittelen Lives Outgrown. Det er Beth Gibbons sitt første selvtitulerte album med nytt materiale på 22 år (debuten Out of Season ble gitt ut i samarbeid med Rustin Man aka tidligere Talk Talk-bassist Paul Webb) og hennes første fullengder album med nytt materiale siden Portisheads siste album Third, som er 16 år gammelt.

På Instagram forteller Beth Gibbons om noen av tankene bak det kommende albumet.


"Som vanlig, som gjenspeiler det som har skjedd med meg internt, har 50-årene mine brakt frem en ny, men eldre horisont," skriver Beth.

"Det har vært en tid for å si farvel til familie, venner og til og med den jeg var før, tekstene gjenspeiler bekymringene mine og de søvnløse nettene mine, derav tittelen Lives Outgrown. Ikke bare på grunn av måten vi reiser gjennom følelsesmessige eller psykologiske overganger i vår lever, men forholder seg mer til tiden vi forlater denne planeten og vår bevegelse inn i det ukjente. Noe jeg frykter, men bare prøver å feire når et øyeblikk nærmer seg og gir muligheten til å vokse ut utenfor begrensningene til denne fysiske verden

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Beth Gibbons (@officialbethgibbons)


Hun fortsetter:

"Sounden var også en prosess der jeg utforsket strukturer innenfor mine egne personlige kompetanser. Jeg ønsket å trekke meg vekk fra breakbeats og fokusere på klangens treaktige substans, vekk fra den sukkerholdige avhengigheten av høye frekvenser som tilfredsstiller som sukker og salt."


Når det gjelder når vi får høre den nye musikken, er det eneste Beth sier at vi snart kan oppleve ny musikk fra henne.

ANNONCE