Nyhet

Portishead til Oslo

Den banebrytende gruppen besøker Sentrum Scene i neste måned.

Idag kom nyheten om at Bristolbandet bak den eviggrønne «Dummy» fra 1994 besøker hovedstaden i neste måned. Det er Goldstar som står bak den eksklusive konserten på Sentrum Scene, som også blir Portishead sitt første show her til lands siden Quartfestivalen 1998.

Bandet gjorde et overraskende comeback i 2008 med plata «Third» og var også blant headliinerne på den oransje scenen på Roskildefestivalen for to år siden. GAFFAs Peter Ramsdal kunne den gang fortelle at "Portishead fyrte av en musikalsk maskingeværsalve av et nummer, «Machine Gun», mens ørene nærmest begynte å blø hos det store publikummet, fulgt opp av «Over» med en bass så dyp, at jorden bokstavelig talt ristet."

Ramsdal ga konserten fem stjerner og skrøt spesielt mye av hvordan Portishead sublimt vekslet mellom stilhet og det reneste støyinferno:

— Best illustrert ved de tre avsluttende låtene, hvor det gikk fra støy til stillhet og tilbake igjen. I «Threads», hvor sangerinnen Beth Gibbons nærmest desperat sang ut linjene "I'm worn, tired of my mind", etterfulgt av en utrolig vakker versjon av «Roads». Kanskje det største øyeblikk denne kvelden, hvor alle de oppmøtte ved den oransje scenen lyttet i stillhet under den mørke nattehimmel, skrev Ramsdal i sin anmeldelse den gang.

Portishead besøker Sentrum Scene 11. juni, og billettene er i salg allerede lørdag kl 9.

ANNONCE