Nyhet

Rockefeller fyller 30 år i 2016 - her er bookernes favorittkonserter

Tre tiår med svette, intime og magiske konsertkvelder i hjertet av Oslo.

Rockefeller fyller 30 år i 2016, og i den anledning ble det denne uka klart at en 30 dagers jubileumsfest på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene vil arrangeres i perioden 19. februar - 19. mars neste år. Programmet for disse dagene vil offentliggjøres fortløpende.

Siden åpningen i 1986 har Rockefeller bydd hovedstadspublikummet på unike konsertopplevelser, og fra 1997 ble også John Dee en del av komplekset før Sentrum Scene åpnet i 2006.

Vi har spurt bookinggruppen til Rockefeller hva som er deres beste konsertminner fra de tre scenene, og selv om det er vanskelig å velge blant de over 500 konsertene som arrangeres årlig har de likevel klart å finne frem til noen kvelder som virkelig skilte seg ut.


Joakim Throndsen, Bo Terje Hustoft og Vegard Engelsvoll i Rockefellers bookinggruppe forteller her om noen av sine beste minner fra Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene.

Joakim Throndsen:

The Roots, Rockefeller, 2004

Min første opplevelse på Rockefeller. Yndlingsbandet sto på scenen og vi tok toget inn fra Drammen. Alt var så svært og pulsen har neppe vært høyere for en konsert og et konsertsted.


Veronica Maggio, John Dee, 2009

Min første booking som solgte ut John Dee. Har trolig aldri vært så stolt og kry som da jeg kom til John Dee og det sto utsolgt på døra.

Junip, John Dee, 2010


Første Junip-skiva var akkurat sluppet og vi fikk til en konsert med bandet helt på tampen av turneen. José Gonzaléz leverte magi den kvelden.

Major Lazer, Rockefeller, 2013

Aldri før har gulvet på Rockefeller gynget så mye og det tok ikke mer enn 10 minutter før Diplo var inne i en oppblåstbar ball og twerkinga sto opp etter veggene.


Jurassic 5, Rockefeller, 2014

Heltene fra ungdomstiden i Drammen ble endelig gjenforent og leverte en killer konsert på Rockefeller denne kvelden. Prikken over i'en var at Ungly Ducking var special guest. "Keep your eye on the goldchain"!


Bo Terje Hustoft:

The Flaming Lips, Rockefeller, 2003

Ideene/galskapen til Wayne Coyne kom virkelig til sin rett denne kvelden – dansende kaniner, projiseringer, ballonger osv osv. Som et direkte resultat av hvor bra min kone og jeg synes denne kvelden var, ble deres Do You Realize?? vår bryllupsvals.

Ween, Rockefeller, 2003


Noe av det aller morsomste jeg har vært med på. Og det beste. En fabelaktig blanding av tull og tøys, tidvis temmelig fete låter og enormt god stemning i salen. Jeg lo så mye at jeg hadde vondt i kjeven mange dager etterpå.

Bon Iver, Sentrum Scene, 2011

En artist vi sloss inn på John Dee et par år tidligere. I årene mellom John Dee-konserten og Sentrum Scene-konserten hadde artisten vokst enormt. På Sentrum Scene bergtok han hele salen på en måte jeg sjelden har sett tidligere.


Whiskeytown, John Dee, 1998

Dette var noen år før jeg selv begynte å jobbe på huset. Konserten var smekk utsolgt og med Ryan Adams i toppform. Bandet avsluttet konserten med et par-tre av sine egne låter i reineste Black Sabbath-arrangementer. Seigt, tungt, totalt overraskende og vanvittig bra!

David Eugene Edwards, Sufjan Stevens og Brother Danielson, John Dee, 2004


FOR en utrolig rar kveld. Først Brother Danielson som stod inni et tre og skreik og spilte gitar. Så Sufjan i joggbukse og cap med stille banjo og hviskende, vakker sang. Og så herr Edwards i et enda mer diabolsk humør enn vanlig, messende med gitaren sin mens han satt på en stol og vagget fram og tilbake. Han endte konserten med å ta på øyet sitt. Jeg har sjelden vært så nervøs i mitt liv.

Vegard Engelsvoll:

PJ Harvey, Rockefeller, 1998


Mitt aller første møte med Rockefeller og konsert-Oslo. Dro ens ærend med toget tur retur Bergen.

Beth Gibbons & Rustin Man, Rockefeller, 2003

Så uendelig sårt og vakkert. For et publikum. Sann glede for øregangene.


Queens Of The Stone Age, John Dee, 2000

Den dagen begynte jeg å jobbe her men ante ikke hvilken skatt som stod på scenen på John Dee samme kveld. Fikk gledelig nok huket de inn igjen til å gjøre John Dee 9. desember samme år med Cato Salsa Experience som oppvarmer. Legendarisk!

Coldplay, Rockefeller, 2000


Konserten skulle egentlig vært på John Dee. "Heldigvis" fikk vi en avlysning på Rockefeller slik at vi kunne flytte konserten opp fra John Dee til Rockefeller. Solgte ut!

Hellacopters med special guest The Hives, John Dee, 2000

Du verden for en kveld. Du verden så svett, trangt og herlig på John Dee!

Hva er ditt beste konsertminne fra Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på Facebook-siden vår.

ANNONCE