Nyhet

BEST AKKURAT NÅ: Beth Gibbons sin solodebut

Beth Gibbons – Floating On A Moment

I en beskjeden alder av 59 gjør Beth Gibbons, som ellers fronter triphop-ikonene Portishead, sin solodebut med en sang om aldring. "Floating On A Moment" er den første singelen fra hennes kommende album Lives Outgrown, som kommer 17. mai, og den høres ut som en nedstrippet versjon av det nevnte bandet hennes. På en positiv måte, selv om man også gjerne skulle sett en Geoff Barrow og Adrian Utley -remix i fremtiden.

Den egensindige og sørgmodige stemmen som introduserte seg for verden på Portisheads mesterlige debut Dummy tilbake i 1994 er intakt nå 30 år senere. I 2002 ga hun ut Out Of Season i samarbeid med Rustin Man (alias Paul Webb fra Talk Talk), og det var det nærmeste hun kom til en solodebut hun hadde kommet til nå. Hovedgruppen hennes har ikke gitt ut noe siden Third i 2008, så det er en fryd å høre henne i toppform igjen, denne gangen alene.

Uansett hvor hardt vi prøver, kan ingen av oss unngå døden til slutt, som Beth liker å minne oss på i refrenget: "All going to nowhere / All going / Make no error." Se det imidlertid ikke som noe truende, men som en varm påminnelse om å utnytte tiden her og nå.


ANNONCE