Nyhet

Se fem høydepunkter fra helgens Taylor Hawkins-konsert

Mest rørende var det da sønnen spilte trommer som sin far.

På Wembley Stadium 3. september spilte Foo Fighters sitt første show siden trommisen Taylor Hawkins tragiske død i mars. Det strakk seg i hele seks timer med 50 låter og med en rekke spesielle øyeblikk.

Det mest spesielle av dem alle var kanskje da hovedpersonens egen 16 år gamle sønn spilte trommer på 1997-hiten «My Hero». 

Et bilde av Shane og hans avdøde far ble vist på storskjermen mens den unge trommisen satte i gang den velkjente tromminngen i åpningen av låten. Låten ble avsluttet med en trommesolo av det virtuose slaget. 


Se selv nedenfor: 

Brian Johnson, Lars Ulrich og Foo Fighters


De to metalbandene Metallica og AC/DC slo seg også sammen for å hylle Hawkins, da Metallicas Lars Ulrich og AC/DCs Brian Johnson gjestet Foo Fighters på scenen for å spille AC/DC-låtene «Back In Black» og «Let There Be" Rock». Da Ulrich skulle forlate scenen, sa han:

«Taylor, jeg vet at du ser på. Jeg vet, du hører dette, jeg vet, du føler dette. Vi elsker deg. På vegne av alle i Metallica sender vi ingenting annet enn kjærlighet. Takk Wembley, vi sees snart».

Rush og Dave Grohl


Bandmedlemmene Geddy Lee og Alex Lifeson fra Rush kom også på scenen etter en presentasjon fra Grohl, som lød slik:


"Hvis det er et band jeg alltid har assosiert med Taylor Hawkins, er det de to neste gutta. Taylor spilte en gang med to fire i hjembyen Toronto i Canada. Og jeg må si, det var ikke bare en av de beste kveldene i livet mitt da jeg så ham gjøre det, men det var kanskje også en av de beste kveldene for ham».

Sammen opptrådte de to Rush-medlemmene med Grohl med «2112 Part 1 Overture» og «Working Man».


Violet Grohl og Mark Ronson

Dave Grohl introduserte også datteren Violet Grohl og låtskriver og produsent Mark Ronson på scenen, hvor de skulle fremføre The Zutons 'Valerie. Før de kom i gang, sa Ronson:

«Dette er for alle legendene i kveld, og hvis du har ønsket å synge med Violet og resten av oss, så gjør det nå».

Brian May


Etter at Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor hadde ønsket Foo Fighters velkommen på scenen med fire Queen-låter, avsluttet May settet med en akustisk versjon av Queen-sangen «Love Of My Life». Han introduserte sangen med følgende ord:


«Jeg skrev ikke denne sangen, den ble skrevet av en ung gutt som heter Freddie Mercury. Og i 1986 var vi på nøyaktig samme sted, og sang denne sangen sammen», sa May og fortsatte:

«Og i 1992, for nøyaktig 30 år siden, tok vi farvel med Freddie i samme stil som denne – så jeg vet at Freddie ville bli veldig glad for å bruke denne sangen til å hylle Taylor Hawkins». 

Foo Fighters avsluttet showet med et stjernespekket sett, hvor blant andre Travis Barker, Nandi Bushell, Paul McCartney og Hawkins sønn kom på scenen. 


I tillegg til de nevnte musikerne opptrådte også blant andre Liam Gallagher, Kesha og The Pretenders under hyllestkonserten.

ANNONCE