Nyhet

Foo Fighters' trommeslager er død

GAFFA.no – alt om musikk!

Taylor Hawkins er død i en alder av 50 år. Det melder Foo Fighters på sosiale medier.

– Foo Fighters-familien er knust av det tragiske og altfor tidlige tapet av vår elskede Taylor Hawkins. Hans musikalske ånd og smittende latter lever med oss ​​alle for alltid," skriver bandet og sørger sammen med hans kone, barn og familie.

Foo Fighters var på turné i Sør-Amerika og skal ifølge Aftonbladet ha spilt på en festival i Bogotà i Colombia da Hawkins ble funnet død på et hotellrom i byen. Konserten måtte derfor avlyses i likhet med resten av turneen. Det tragiske funnet ble gjort fredag, og natt til lørdag norsk tid ble opplysningene bekreftet av bandet. Det er foreløpig ingen informasjon om dødsårsaken.


Taylor Hawkins ble født 17. februar 1972 i Fort Worth, Texas og vokste opp i Long Beach, California, hvor han flyttet som fireåring. Han turnerte som trommeslager med Alanis Morissette da hun fikk suksess med albumet Jagged Little Pill før han begynte i Foo Fighters i 1997. Taylor Hawkins erstattet Foo Fighters' daværende trommeslager William Goldsmith etter en konflikt oppsto da bandet spilte inn deres andre album, The Color and the Shape. Goldsmith valgte da å forlate bandet.

Frontmann Dave Grohl måtte midlertidig ta over trommene på innspillingen, men Hawkins tilbød seg raskt å bli med i bandet, til tross for at Alanis Morissette var mer suksessfull i denne perioden. Hawkins ønsket å spille i et rockeband. Siden den gang har Foo Fighters nådd et større publikum for hvert album, og i 2004 grunnla Hawkins også sideprosjektet Taylor Hawkins & The Coattail Riders, hvor han spilte trommer og sang.

Hawkins siste album med Foo Fighters ble Bee Gees-coveralbumet Hail Satin fra juli 2021, utgitt under aliaset Dee Gees. I februar 2021 ga Foo Fighters ut Medicine at Midnight. Så sent som i går ga Dave Grohl også ut et metalalbum i forbindelse med bandets skrekkfilm. Der er ikke Hawkins med.


 

 

ANNONCE