Nyhet

Ukens GAFFA-tape: Fra ghanesisk drill til frank oceansk ballade

GAFFA.no – alt om musikk!

Det er mandag og tid for ny «Ukens GAFFA-tape».

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. Denne mandagens spilleliste inkluderer blant annet ghanesisk glad-drill for dansegulvet, ypperlige norske RnB-låter, ARYs sensasjonelle comeback  – og pur thrash metal.

LES FORRIGE UKES SPALTE HER 

I tillegg har selvfølgelig en hel del sanger fra forrige uke overvintret. 


Les mer om de fem øverste låtene vi har valgt ut nedenfor: 

Jay Bahd - Masherita (feat Skyface SDW, Chicogod, Cityboy)

Den største subsjangeren i hiphop akkurat no, drill, er best i Ghana. Dei kallar det Kumasidrill. Det er vanlegvis berre iskaldt og beinhardt. Her leverer Jay Bahd og vennene derimot eit snillare produkt som dreg langt i retning Afrobeat. Det er perfekt til dansing og du treng ikkje frykte for livet som med dei fleste Jay Bahd-låtane. Likevel evner gjengen å halde på dei beste drillete kvalitetane sine på «Masherita».


– Magnus Vattekar Sandvoll, musikkjournalist

Fieh – Rosalie

Hvordan kan man tyte så mye inn i en singel, uten at det låter masete? Fieh vet. Et saftig gitarriff og en varm basslinje leker med varme toner på verset, før motor Sofie Tollefsbøl serverer en bølgende vokal. Disko og funk preger låta, og det befestes både trist og dansbart; signifikante lag og en lekenhet er fremdeles Fiehs skjold. Alt er skrudd opp på det kommende andrealbumets utgitte låter. Vi venter, mens vi danser gråtende.


– Saga Eline Jonsson Hoff, musikkjournalist


Foto: Helge Brekke

Philip Wiese – Ciao Papa

Den litt over to minutter lange låten er så kort at den er avhengingsskapende, og fremstår som en liten lomme i tilværelsen hver gang man hører den. Det er den luftige instrumenteringen og den frank oceanske, polyfoniske stemmebruken som for alvor gjør dette lille stykke til et bittelite mesterverk om far-sønn-forholdet. 


– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

The Good, the Bad and the Zugly – One-Dimensional Man

Vi må aldri glemme at Norge her er frelst med et hardcore-band av en annen verden. Ikke bare lager de medrivende låter det lukter svidd av i hver eneste sving. Det er også genuint underholdende å høre hva de velger å skrive sine låter om. 


– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Kreator – Hate Uber Alles

Thrash-veteranene i Kreator avslører tittelsporet på sin oppkommende plate! Med Hate Uber Alles bekrefter Kreator at de ikke er ferdige med sine – mer eller mindre vellykkede – giftige kritikker av samtidens politiske landskap. Musikalsk sett er den nye hovedsingelen en real kraftsalve. Bygd opp som en klassisk thrash-banger, med dypt forvrengte gitarer og et av de beste eksemplene på maskingevær-tromming i nyere tid, gjør Hate Uber Alles nøyaktig det man kan forvente av et band som konsekvent har levert solide innslag i thrashmetall-katalogen i over 40 år.


– Jonas Patrick Ludvigsen, musikkjournalist

 

FØLG SPILLELISTEN HER:

ANNONCE