Nyhet

11 essensielle album du må høre i mai

Denne måneden gleder vi oss blant annet til nye utgivelser fra Mac DeMarco, Aldous Harding og The Good The Bad & The Zugly.

Denne måneden gleder vi oss blant annet til nye utgivelser fra Aldous Harding, norske Colin John og Mac DeMarco (bildet).

Det er mai – de lysere, varmere dagene er enda lysere og varmere – og vi gleder oss til all den nye musikk som slippes de neste ukene.

LES OGSÅ: Gorillaz til Norge.


Dette er albumene vi gleder oss mest til denne måneden:

Mac DeMarco: This Old Dog, 5. mai

Hvem er vel ikke klar for å fylle vårdagene med ny vindskeiv slackerindie og jizzjazz? Øyafestivalen-aktuelle Mac DeMarco er klar med nytt album nå på fredag. Det har fått tittelen This Old Dog og er ifølge presseskrivet hans «mid-twenties mesterverk».


Utgivelsen slippes via Captured Tracks internasjonalt og Playground Music i Skandinavia, og de tre singelene som er sluppet hittil lover godt for både albumet og opptredenen i Middelalderparken.

Colin John: Mellompartiet, 5. mai


Den unge Sandvika-gutten Colin John slipper debutalbumet sitt, Mellompartiet, denne måneden.

I 2016 ga han ut debutsinglene Gylden og Jewels, to sjarmerende og fengende låter hvor han dveler over barndommen og livet generelt, fra en ungdoms perspektiv. Sistnevnte singel ble listet på NRK P13, noe som gjorde 18-åringen (da 17) til en av de yngste artistene listet på radiokanalen noensinne.

I presseskrivet omtales han dessuten som en musikalsk versjon av TV-suksessen «SKAM».


Slowdive: Slowdive, 5. mai

De britiske shoegaze-veteranene i Slowdive fikk masse oppmerksomhet da de i 2014 annonserte at de skulle gjenforenes og spille konserter igjen, for første gang etter at bandet gikk i oppløsning i 1995.

Bandet, som var en del av det legendariske plateselskapet Creation Records sammen med band som My Bloody Valentine og Ride, annonserte i år at de også er tilbake med ny musikk. Først med låten Star Roving, som ble sluppet i januar, og nå med et selvtitulert album. Det blir deres første nye album på 22 år.


LES OGSÅ: Shoegaze-legendene på plakaten til Pstereo i Trondheim.

I sommer spiller de på Pstereo i Trondheim.


Pond: The Weather, 5. mai

«Som et utskudd av Tame Impala, med deres tidligere bassist som karismatisk frontmann, er Pond som den elleville spin-offen av australiernes neopsykedeliske braksuksessoppskrift. Men vennligst skrinlegg spin-off-retortikken, for dette bandet står så inderlig vel på egne føtter», skrev blant annet vår anmelder da bandet gjestet Vulkan Arena i 2015.

Vi gleder oss til nytt album fra Pond.

At The Drive-In: in•ter a•li•a, 5. mai


At The Drive-In er klare med sitt første album på 17 år! Oppfølgeren til Relationship Of Command fra 2000 har fått tittelen in•ter a•li•a, som er Latin og betyr «blant andre ting».


Bandet gjorde en kort gjenforeningsturné i 2012 og offentliggjorde i fjor en rekke nye konsertdatoer i tillegg til at de lovte ny musikk. De har allerede sluppet et par singler, og nå er det ikke lenge igjen til albumcomebacket er ute.

Girlpool: Powerplant, 12. mai


Powerplant er oppfølgeren til debutalbumet til Los Angeles-duoen Girlpool som ble sluppet i 2015.

De to damene er stadig bevæpnet med gitar, bass og deres karakteristiske vokaler, og ifølge presseskrivet har de spesielt latt seg inspirere av Elliott Smith, The Cranberries, The Cocteau Twins og Brian Eno i arbeidet med det kommende albumet.


The Good The Bad & The Zugly: The Worst Four Years, 12. mai

Den hardtslående hadelandskvintetten slipper utgivelsen The Worst Four Years denne måneden, en samleplate blant annet bestående av de første, nå utsolgte, 7-tommerne og Bransjevelter-låten I’m Fucked Up feat. Kristopher Schau.

LES OGSÅ: «Lenge leve Oslo-punken».


Etter at The Good, The Bad & The Zugly leverte den svært solide Anti World Music-skiva i 2013, har de fortsatt å levere svært solid musikk. Det går rykter om at et nytt album er på vei om ikke altfor lang tid, og imens gleder vi oss over at de slipper denne utgivelsen.

Paramore: After Laughter, 12. mai


Slottsfjell-aktuelle Paramore slipper denne måneden oppfølgeren til den selvtitulerte utgivelsen fra 2013. Tennessee-bandet, som har holdt det gående siden 2004, har hatt noen utskiftninger i besetningen underveis, men frontes stadig av den karismatiske vokalisten Haley Williams.

After Laughter blir bandets femte album.


Aldous Harding: Party, 19. mai

New Zealand-singer-songwriteren Aldous Harding slapp debutalbumet sitt i 2014, men albumet som slippes senere denne måneden, Party, markerer hennes debut på det kredible plateselskapet 4AD.

På singlene som er sluppet fra den kommende utgivlesen beholder hun det stillferdige og elegante fra hennes forrige album, samtidig som hun utforsker nye områder. Vi gleder oss til å høre mer.

Woods: Love Is Love, 19. mai


Norgesvennene Woods hadde egentlig tenkt å ta det rolig på ny-musikk-fronten dette året. I fjor slapp Brooklyn-bandet det svært solide City Sun Eater In The River Of Light (for øvrig et av fjorårets beste album, ifølge GAFFA-redaksjonen), og etter å ha sluppet det, var de klare for å ha et lite albumavbrekk.


Så skjedde det amerikanske valget, og som så mange andre i USA, følte de behov for å gjøre noe. Løsningen ble å lage ny musikk, og resultatet er det kommende albumet Love Is Love.

Justin Townes Earle: Kids In The Street, 26. mai


I løpet av sin ti år lange karriere har Justin Townes Earle etablert seg som en skinnende stjerne på americana-himmelen. 

Hans syvende album har fått tittelen Kids In The Street og slippes nesten nøyaktig én måned før han gjester John Dee i Oslo. På det nye albumet tar han steget ut av komfortsonen og slutter å se på seg selv – i stedet ser han utover og behandler temaer rundt seg.

LES OGSÅ: GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter.


Singelen Champagne Corolla, som kan høres nedenfor, lover dessuten godt for den kommende utgivelsen.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvilke album du gleder deg til denne måneden i kommentarfeltet eller på GAFFAs Facebook-side.


LES OGSÅ: Nytt slipp fra Øyafestivalen.

ANNONCE