Nyhet

«Det er et adrenalinrush med en slik jobb»

GAFFA.no - alt om musikk.

I denne artikkelserien som blir publisert gjennom hele desember kommer GAFFA.no sine mange fotografer til å dele sine personlige favorittbilder fra musikkåret 2017. Artikkelserien vil fokusere på musikk i bred forstand, med både artistportretter, konsertfotografier, publikum og generell festivalstemning i miksen.

Konsertfotografering er ganske utfordrende. Som fotograf har man nesten ingen kontroll over motivet og lyset. Artistene beveger seg mye, røykmaskinene er i full gang, lyset på scenen skifter styrke og farge hele tiden. Et fint motiv er der et par sekunder hvis man er heldig. I tillegg har man publikum bak seg og man må være oppmerksom på at de ikke forstyrres unødvendig mens man gjør jobben i de 10 til 15 minuttene man har for å ta det beste bilder man kan.

LES OGSÅ: Trondheim Calling med komplett program.


Det er et «adrenalinrush» med en slik jobb og det er derfor man kommer tilbake igjen og igjen, forteller GAFFA-fotograf Karim Mansour.

— Jeg bruker ofte lyset/mørket og røyken i mine bilder. Man kan nesten se en tråd i min portfølje hvor de to elementene er brukt som en slags bakgrunn for artistene på scenen. Jeg pleier også å ta en del dobbeleksponerte bilder under hver konsert og det bildet jeg har valgt ut til denne artikkelserien er et eksempel på dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Jeg valgte ut dette bildet fra Kreator-konserten på Rockefeller tidligere i år fordi det blander intensiteten fra både gitaristen og publikum. Der er også tekniske elementer (kamerainnstillinger og komposisjon) og flaks (fanen som viser djevelhorn-håndtegnet akkurat der gitaristens kropp var plassert i bildet) som jeg likte veldig godt i sluttresultatet. Som fotograf er dette en stor belønning og en del av det som er morsomt å oppleve som konsertfotograf.


LES OGSÅ: Konsertbilletter - den perfekte julegaven (sponset link).


Karim Mansour har fotografert for GAFFA i snart to år og har brukt mest av sin tid på konserter innen rock og metal. Ikke bare fordi han er en fan av disse sjangrene men også fordi han føler at både artister og fans er trofaste til musikken, kulturen bak den og til livsstilen.

Nettside: karimmansour.com
Instagram: kimokazi

ANNONCE