Nyhet

Roskilde slipper tung trio

Tre markante metallband ankommer danskefestivalen.

Roskildefestivalen offentliggjør i dag tre nye navn til årets festival, alle tre fra den tyngre enden av skalaen. Fra Tyskland kommer Kreator, fra Amerika kommer Dillinger Escape Plan, og avlsutningsvis kommer britkske Anaal Nathrakh. 

Den toneangivende tyske thrash-truppen Kreator (bildet) startet opp allerede i 1982 og debuterte i 1985 med «Endless Pain». I 2012 kom de med sitt trettende album, «Phantom Antichrist», som ble belønnet med seks av seks stjerner av GAFFAs Keld Rud som kalte albumet «noe så sjeldent som et moderne thrashmetallmesterverk».Bandet holder med andre ord koken bemerkelsesverdig godt etter 30 år i gamet. 

Dillinger Escape Plan fra New Jersey spiller en kompleks form for hardcore som er både brutal, teknisk og spekket med overraskende sjangeravstikk. De albumdebuterte i 1999 med den moderne klassikeren «Calculating Infinity» og har siden gitt ut tre album, senest «Option Paralysis» fra 2010. De jobber for tiden med sitt femte album. 


Anaal Nathrakh fra den britiske industribyen Birmingham blander elementer av blackmetall, melodisk deathmetall, grindcore og ikke uventet industrimusikk til et helsikes leven. Bandet består av Mick Kenney og David Hunt og assorterte gjestemusikere, og debuterte i 2001 med albumet «The Codex Necro» og har i alt gitt ut syv album, senest «Vanitas» fra 2012. 

På årets Roskildefestival blir det tungt også fra Norge. Festivalen har allerede meldt at de har booket inn både Kvelertak og Overthrow, begge fra Rogaland på sørvestkysten. 

Årets festival arrangeres fra 29. juni til 7. juli, og øverst på plakaten står band som Animal Collective, Queens of the Stone Age, Slipknot og Sigur Rós.


ANNONCE