Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

The Hidden Cameras, Dungen, Mikhael Paskalev og Trondheim Calling er blant denne ukas sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Da er Spellemann over for denne gang. Alle 27 priser, de gjeveste prisene i norsk musikkbransje, ble delt ut under helgens arrangementer på Sentralen og på Sentrum Scene lørdag ettermiddag og kveld.

På torsdag før helgen ble dessuten også vår egen GAFFA-prisen delt ut.

Og med det unnagjort er det vel rimelig å sette en strek for musikkåret 2016 en gang for alle og virkelig begynne å se fremover? At bransjefestivalen Trondheim Calling går av stabelen denne uka, passer dermed perfekt. Friskt, ungt artistblod skal prøve seg, og vi gleder oss til å starte for fullt med musikkåret i Trondheim til helgen.


Det skjer også mye annet på norske konsertscener denne uka. Du kan blant annet oppleve Mikhael Paskalev i Stavanger og Bergen, The Hidden Cameras (bildet) i Stavanger, Bergen og Oslo - og The Dillinger Escape Plan på Rockefeller i Oslo.

Her er konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected]


Helmet: Vulkan Arena, Oslo, 30. januar

Det Grammy-nominerte New York-bandet Helmet har holdt det gående siden 1989 og er nå aktuelle med sitt åttende studioalbum. Dead To the World ble sluppet i oktober i fjor og er deres første nye album på seks år. Det følger opp der forløperne slapp og gjør at det er rimelig å anta at det blir en energisk og minneverdig kveld frontmann Page Hamilton og resten av bandet.

Sist gang bandet spilte i Oslo var det for et stappfullt Blå.


Hør singelen Bad News her:

The Dillinger Escape Plan: Rockefeller, Oslo, 2. februar


De ubestridte kongene av kompleks matte-metal er ute på sin siste turné før de tar en lengre (muligens permanent?) pause. Så, om man vil oppleve The Dillinger Escape Plan for muligens siste gang, er altså Rockefeller på torsdag stedet å være.

Mikhael Paskalev: Tou Scene, Stavanger, 2. februar


Mikhael Paskalev er endelig tilbake med ny musikk etter over tre år med – i form av den den dansbare og fengende singelen Witness. Det er også en stund siden man har kunnet oppleve ham live, men nå legger han ut på en aldri så liten miniturné som starter på Tou Scene i Stavanger.

Paskalev slapp det kritikerroste debutalbumet What’s Life Without Losers i 2013, som ble nominert til Spellemannpris og sørget for en rekke konserter og festivalopptredener rundt omkring i Norge, men også i Europa, USA og Australia.

Paskalev spiller på Garage i Bergen kvelden etter, 3. februar, og på Parkteatret i Oslo uka etter, 10. februar.

The Hidden Cameras: Landmark, Bergen, 2. februar


Det blir homogospel på Landmark i Bergen når Joel Gibb (bildet) sitt The Hidden Cameras inntar den lille scenen på fredag. Man vet aldri helt hva man får på konsertene til det kanadiske indiebandet, som hovedpersonen selv sier lager "gay church folk music" – de kan inneholde alt fra go-go-dansere til full strykekvartett.


Spennende blir det uansett.

The Hidden Cameras spiller også på Folken i Stavanger 1. februar, og Revolver i Oslo 3. februar.


Trondheim Calling: Trondheim, 2. – 4. februar

Vi kunne fint laget en helt egen sak med konsertanbefalinger til Trondheim Calling (og kanskje kommer det også?), men vi nøyer oss i denne omgang med å nevne festivalen og at det er mange, mange konserter det er verdt å få med seg der. Vi gleder oss.

Strange Hellos er et av bandene som skal spille på festivalen. Hør låten Broken Teenage Heart her:

Dungen: Sentrum Scene, Oslo, 3. februar


De svenske prog-/folk-/psyckrockheltene i Dungen er klare for konsert i Oslo igjen. Denne gangen med en spesiell variant: Kvelden skal innledes med at bandet fremfører musikken fra albumet Häxan (fra 2016) live, til visning av stumfilmen ”The Adventures of Prince Achmed” – Lotte Reinigers animasjonsfilm fra 1926.


Del to blir en tradisjonell Dungen-konsert med materiale hentet fra bandets store repertoar.

Häxan er en ren instrumentalplate med musikk komponert til nettopp Reinigers film.


Noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE