Nyhet

Dave Grohl vil spille med ABBA: – Jeg gråt som en baby

GAFFA.no - alt om musikk!

I et nytt intervju lufter Dave Grohl sine tanker om å spille trommer for ABBA og forteller om sin reaksjon på de nye utgivelsene fra de svenske ikonene. 

At Foo Figthers' Dave Grohl har en forkjærlighet for disco vet vi allerede. Gruppen utga tidligere på året en coverplate som fortolker Bee Gees-låter. Men det ender ikke der når det kommer til Dave Grohl og en av de største musikksjangrene på 70-tallet. 

I et intervju med BBC, som NME siterer, sier han at han er kjempestor ABBA-fan og at han "gråt som en baby" da han hørte den nye musikken deres. Han sier også at han godt kunne tenke seg å spille trommer i pop-gruppen.


Forrige måned utga ABBA to sanger som en forsmak på det kommende albumet Voyage, som utgis 5. november. De planlegger også en rekke "abbatar"-hologram-konserter i London som starter først i mai 2022. Nå lanserer altså Dave Grohl idéen om at han kunne vært en levende del av dette ellers kunstige konsertkonseptet.

Foo Figthers-frontmannen, som ved flere anledninger har erklært sin kjærlighet for ABBA, ble i BBC-intervjuet også spurt om hvordan han reagerte på ABBAs comeback. 

– Herregud, jeg er så stor ABBA-fan. Da jeg så at de gjorde comeback og hadde et album på gang sendte jeg linken til 100 personer jeg kjenner, lyttet til de nye sangene og gråt som en baby. Fy faen! 


Da rockestjernen hørte musikken fikk han inntrykk av at tiden hadde stått helt stille. 

– Jeg fikk en sånn deilig, romantisk, melankolsk, bittersøt retrospektiv følelse. Det er fantastisk. ABBA kan ikke gjøre noe galt. 

Han sa deretter at hvis sjansen kommer, er han klar til å spille live med popfenomenene. 


– Vis meg et trommesett, så setter jeg meg ved det. Så ja, jeg ville elsket å spille med ABBA. 

ANNONCE