Nyhet

Inntok Nya Ullevi tre år etter ulykken - men Foo Fighters får lunken kritikk i svensk presse

GAFFA.no - alt om musikk.

Sist gang Foo Fighters spilte på Nya Ullevi i Göteborg endte konserten opp som en verdensnyhet da frontmann Dave Grohl falt av scenen og brakk benet. Gårsdagens konsert på arenaen kommer nok ikke til å huskes like godt.

Konserten i Sverige er den eneste bandet gjør i Skandinavia i 2018, og den var del av en større verdensturné i kjølvannet av fjorårsalbumet Concrete And Gold

Svenske musikkanmeldere stiller seg dog ikke helt på Dave Grohl (bildet) og resten av bandets side etter den tre timer lange konserten tirsdag kveld. Reaksjonene i de største svenske avisene og magasinene ligger på to, tre og fire stjerner.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Judas Priest i Oslo Spektrum.

I Expressen innleder anmelder Anders Nunstedt sin rapport blant annet med at «Foo Fighters ikke lager verdens beste rock'n'roll, ikke har hatt en radiohit på ti år og foreløpig ikke har lykkes i å knekke formelen for hvordan et hardt rockealbum skal låte etter 2010».

Han fortsetter med å trekke frem flere aspekter ved konserten hvor det amerikanske rockebandet gjør ting unødvendig vanskelig for seg selv, og kaller det hele en «uvanlig ujevn Foo Fighters-konsert».


Artikkelen fortsetter under videoen.

Aftonbladet er relativt krasse i sin låt-for-låt-anmeldelse, men avisens hovedanmelder Markus Larsson er ellers den som gir konserten best mottakelse av de svenske anmelderne med fire stjerner. Larsson tar tidlig opp den vanlige kritikken mot bandets musikk: «Å være endimensjonale forvaltere av klassisk og tradisjonell rock er deres ansvar og forbannede oppgave», skriver han.


Larsson legger videre til at det er få band som jobber like hardt for at et publikum, som telte over 50.000, skal føle at de er del av noe spesielt, som det Foo Fighters gjorde på Nya Ullevi denne kvelden.

LES OGSÅ: Øyafestivalens program er komplett - legendarisk gruppe tilføyet plakaten.

Aller hardest i sin dom er GAFFA Sveriges Emil Viksell, som kaller konserten en «tre timer lang transportetappe» og tildeler det amerikanske bandet to stjerner i sin anmeldelse.


ANNONCE