Nyhet

P3-debatten fortsetter

GAFFA.no - alt om musikk.

Flere aktører i musikkbransjen ønsker ikke å uttale seg i frykt for å havne i unåde hos kanalen.

Det skriver VG, som de siste dagene har publisert flere kritiske artikler om P3. Storavisen tar opp debatten som dukket opp etter at GAFFA-skribent Peder Ebbesen publiserte kronikken «Det beklagelige P3-kartellet» her på GAFFA.no i etterkant av fjorårets P3 Gull.

Ebbesen skrev blant annet følgende:


«Den håndplukkede eksklusive klubben man blir presentert er det som skal forbindes med norsk musikk. P3 har nordmenn i alderen 15 til 29 år som målgruppe, og P3 skylder denne målgruppen mer. De skylder det fantastiske norske musikkmiljøet mer. De skylder tilhengere av norsk musikk å presentere et bredere spekter. Med den plattformen de har skapt bør musikken vi blir eksponert for representere det utrolige mangfoldet og talentet der ute.»

LES OGSÅ: Nytt slipp fra Piknik I Parken.

Musikksjef Mats Borch Bugge i P3 svarte på kritikken samme uke. Og noen dager senere fulgte Young Dreams-medlem Matias Tellez opp med et kritisk innlegg i Dagbladet som videreførte debatten fra artistens synspunkt.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Flere av kildene til VG har overfor avisen uttrykt frykt over å uttale seg kritisk om P3 i frykt for «å havne i unåde» hos kanalen. P3-redaktør Camilla Bjørn sier til avisen at hun tar dette på alvor.


— Vi sikter jo ikke mot å ikke ha meninger, P3 tar aktive valg og alle kommer aldri til å bli enige i alt vi gjør. Men alle skal vite at vi ikke driver med represalier, det er ikke hevnmotiver som styrer valgene våre, sier hun.

LES OGSÅ: Drake anklages for plagiat.

Matias Tellez skriver på Facebook i dag at NRK P3 har invitert til dialog rundt kanalens «nåtid og fremtid» i forbindelse med neste ukes Trondheim Calling, og at han opplever henvendelsen fra musikksjef Mats Borch Bugge som «løsningsorientert, fremtidsrettet og positiv».


ANNONCE