Nyhet

Foo Fighters-frontmannen klar med nytt prosjekt

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå vil også Dave Grohl i Foo Fighters oppmuntre unge til å begynne å lage sin egen musikk – og spille den selv.

I motsetning til Kygo, som stilte opp i reklamen for en musikkapp her hjemme, vil Grohl inspirere gjennom å spille ekte instrumenter. Det gjør han i den 23 minutter lange instrumentalen Play, som slippes 10. august sammen med en todelt minidokumentar.

Ifølge BBC kom inspirasjonen da han fulgte døtrene Violet og Harper til musikktimene deres.


LES OGSÅ: Festivaler over hele landet melder om storstilt svindel.

— Jeg ser hele rom fulle av barn som strever for å finne ut av dette. Som en 49 år gammel mann prøver jeg fremdeles å forstå, og er alltid på jakt etter neste utfordring, mens jeg prøver å finne måter å forbedre det jeg har lært, skriver han på Twitter.

Der la han denne uken ut en smakebit på Play. Klippet viser Nirvana- og Foo Fighters-multiinstrumentalisten traktere syv ulike instrumenter, i en innspilling som skjer live - uten noter.


Om gleden ved å spille musikk

I dokumentarfilmen, som også heter «Play», intervjuer Dave Grohl unge elever ved Join The Band-musikkskolen i Los Angeles, som er musikkskolen til døtrene. Selv snakker han om gleden ved å spille musikk, og det å ha et livslangt forhold til et instrument, ifølge Modern Vinyl.

LES OGSÅ: Notodden Bluesfestival har sikret seg «alle festivalers drøm».


Grohl har selv regi, og samarbeider på ny med Mark Monroe, som han laget filmen «Sound City» og den NRK-viste TV-serien «Sonic Highways» med.

Foo Fighters har i senere tid begynt med å slippe til fansen på scenen for å spille ulike instrumenter når de holder konserter.

(©NTB)


ANNONCE