Nyhet

Danmarks «uslipte diamant» avlyser alle konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

De kritikerroste danskene avlyser alle konserter av helsemessige grunner.

Da Blaue Blume ga ut debutalbumet Syzygy i 2015, ble de belønnet med stående ovasjoner, seksere og priser av den danske offentligheten. Også deres EP Sobs fra i fjor fikk kritikkerros og etablerte slik bandet som et av de mest spennende bandene i Skandinavia.

Her hos oss fikk bandet fire stjerner på deres siste norgeskonsert. Til tross for store tekniske problemer, mente vår anmelder konserten vitnet om en «uslipt diamant». 


LES OGSÅ: Norgesaktuelle Arctic Monkeys med store nyheter.

Det er dette bandet som nå melder at alle kommende konserter utgår. Det skriver bandet på sin Facebook-side i en melding skrevet av vokalist Jonas Smith. Der forteller Smith at han er rammet av dyp depresjon og stress, og derfor ikke kan fortsette turnélivet. På bandets høstprogram sto imidlertid ingen norske byer.

Overså kroppens signaler


Den samme Jonas Smith ble av vår anmelder beskrevet som en vokalist med et «ubegripelig spekter, vibrerende og ustyrlig, fra Cohen-dypet til Jeff Buckleys glassknusende og stilrene høyder». 

Artikkelen fortsetter under videoen.


Jonas Smith skriver i Facebook-innlegget at han først overså kroppens signaler og fortsatte å spille konserter, men at det nå må tas en pause for å overkomme problemene. Med hans egne ord skriver han: «Af frygt for at skuffe, ikke mindst mig selv, ignorererede jeg de her symptomer på stress og fortsatte stædigt, indtil min krop gav efter og bogstaveligt talt faldt sammen.»

LES OGSÅ: Årets Roskilde-plakat offentliggjort.

Heldigvis forteller han også at han langsomt er på vei til å få sitt liv tilbake, hvilket er fantastisk å høre. Ingen jobb eller karriere er verd å bli syk av, og psykiske lidelser er like reelle som de fysiske.


Vi i GAFFA syns det er umåtelig synd at ingen får oppleve Jonas Smith og Blaue Blumes tilstedeværelse i den nærmeste fremtid, men vi er glade for at bandets vokalist valgte å dele sin historie og ønsker ham god bedring videre.

ANNONCE