Nyhet

ÅRETS LÅTER 2015: 39 - 30

Dette er sporene som har gått på repeat hos GAFFA-redaksjonens medlemmer de siste tolv månedene.

Det meste får plass når GAFFA-redaksjonen kårer sine låtfavoritter fra året som har gått. Variasjonen og bredden hos våre skribenter og fotografer er stor, og vi er ganske sikker på at det vil være mulig å finne noe for enhver smak på våre lister.

Hver dag denne uken teller vi ned årets 50 beste låter og årets 50 beste album.

Listene er satt sammen av Ellen Lund, Victoria Tronstad, Geir Magne Staurland, Eskil O. Vestre, Silje Strømmen, Magnus von Schantz, Aslaug O. Klaussen, Mari Anvik Berg, Thomas Høie Haugland, Ida Frantsen, Stine Ingjer Eriksen, Karina Rønning, Hanna Mari Moen og sjefredaktør Tord Litleskare.


Her kan du se plassene 50 - 40

39. Kygo - Stole The Show

Sony Music


Den unge bergenseren stjal virkelig showet i 2015, og kulminerte året med en strålende opptreden på Nobelkonserten i forrige uke.

38. Slaughter Beach - Made-Up True Love


Brilliance

Opprinnelig gitt ut som singel i 2013, men nyinnspilt og enda tøffere som en vital del av årets EP-utgivelse fra danske Slaughter Beach.


37. Sondre Justad - Riv I Hjertet

Petroleum Records

For litt over et år siden hadde nesten ingen hørt om ham, og nå spiller Sondre Justad fra Nord-Norge for fulle hus over hele landet, med rette. Riv I Hjertet er en storslagen, følsom og dansbar låt.

36. Ought - Beautiful Blue Sky


Constellation


Oughts repetitive postpunk balanserer hele tiden mellom det disharmoniske og harmoniske. Beautiful Blue Sky er en nesten åtte minutter lang demonstrasjon av det, og det bandet er gode for. The Strokes som spiller Sonic Youth? Noen ganger kan det høres sånn ut.

35. Honningbarna - Prinser Av Sarajevo


Nye Blanke

Her viser Honningbarna at de lett kan være scandirockens redningsmenn med en låt som kunne kommet ut i storhetstiden til Gluecifer og The Hives.


34. Chic & Nile Rodgers - I'll Be There

Warner Music

Den gode gamle funken var ikke død. Det viste Chic både på årets Øyafestival og med denne låta. 2015-versjonen av We Are Family?

33. Blaue Blume - Thinking Of Roxy


A:larm Music


Det danske kunstpopbandet Blaue Blume slapp etter flere perler av noen Soundcloud-slipp og en i overkant lovende EP debutalbumet Syzygy i oktober i år. Det leverte, og singelen Thinking Of Roxy er et av flere høydepunkt.

32. Daniel Kvammen - Du Fortenar Ein Som Meg


Jansen Plateproduksjon

"Hele Norges" Daniel Kvammen begynte å skyte fart med denne låten og har ikke sluttet å vokse etter. Vi fortenar ein som han, en som tar en litt ungdommelig og hakket mer positiv vri på hele Bjella-greia.


31. Silvana Imam - Tänd Alla Ljus

Refune

Beinhardt og mørkt fra en av Sveriges råeste rappere (og vinner av prisen årets homo i Sverige).

30. Hjerteslag - Sammen Alene


Eget Selskap


Er dette arvtagerne til John Olav Nilsen Og Gjengen? Bestem selv.

Følg med på GAFFA.no hver dag denne uken for vår oppsummering av årets beste låter og album!


ANNONCE