Nyhet

Hør kritikerroste Blaue Blume sin fornyelse

De Oslo-aktuelle danskene ute med ny singel.

Oslo-aktuelle Blaue Blume er ute med ny singel.

De danske ynglingene Blaue Blume slapp i dag låten Macabre på alle plattformer. Det er første snutt av musikk fra kunstpop-bandet siden de slapp debutalbumet Syzygy i 2015, som høstet seks stjerner og ble kåret til årets danske album i 2015 av GAFFA Danmark.

Den splitter nye låten Macabre er nå et sniklytt på bandets kommende EP.


LES OGSÅ: Liten scene, stor dramapop og kanskje Skandinavias største stemme.

Den danske anmelderen Kristoffer Veirum mente Blaue Blumes kunsteriske uttrykk var en finslipt diamant med Syzygy, men de unge danskene har imidlertid ikke blitt på stedet hvil av den grunn. 

Macabre er en eksperimentell låt som hinter mot et retningskifte for det gitarbaserte og teatralske bandet. Blaue Blume går med Macabre mot det mer eklektiske og elektroniske. 


LES OGSÅ: GAFFA-redaksjonen kårer årets beste album.

Artikkelen fortsetter under låten.


Klar for Oslo i mai

Til tross for endringer i lydbildet er likevel vokalist Jonas Smiths varemerke fortsatt sterkt tilstedeværende, stemmen som i 2015 ble kalt kanskje Skandinavias største vokal, da bandet spilte på Mono i 2015. Bandet imponerte også på by:Larm-festivalen i 2016. 

Det er lite som tyder på at hverken bandet eller Jonas Smith har tapt seg siden den gang. Det vil vise seg når Blaue Blume gjester John Dee 3. mai. 


LES OGSÅ: Intervju med Blaue Blume 

ANNONCE