Nyhet

Blaue Blume: En får en følelse av at folk står og sjekker deg ut

Det danske bandet spiller to konserter på by:Larm denne uka.

Vi møtte det danske bandet Blaue Blume (bildet) for å bli bedre kjent med dem, og finne ut hvordan de trives på by:Larm i Oslo denne uka.

Det er en gjeng blide og jordnære gutter, som spiller i band og lever og ånder for musikk. De har spilt sammen i fem år, og kjente hverandre godt før de begynte å spille sammen.

— Vi er et band og vi er også bestevenner, og det er super kjemi i bandet. Vi legger all vår tid, all vår energi i dette prosjektet som betyr alt for oss, sier vokalist og gitarist Jonas Smith med et smil.


Mange beskriver musikken deres som kunst/drømme-pop, drømme-pop synes gutta selv er en fin beskrivelse på hvordan musikken bør bli beskrevet.

— Det er litt vanskelig å sette fingeren på hvordan vi lyder, for det er ikke tradisjonell pop-musikk, det er nok litt for underlig til å karakterers som det. Vi er nok litt teatralske, og ganske følsomme. Og det er nok en av grunnene til at folk finner musikken vår interessante, vi legger masse følelser ned i musikken. Mange synes nok det er litt skremmende også, for vi engasjerer lytteren til å involvere seg i musikken vår følelsesmessig.

Danskene spilte på Rockefeller under by:Larm i går kveld. De synes det er litt rart å spille på bransjefestivaler og føler de er litt på utstilling.


— Det var fett å spille i går, det var masse mennesker. En får en følelse av at folk står og sjekker deg ut. Det vi vil oppnå er å engasjere publikumet, og det synes jeg vi lykkes veldig godt med i går. Det føltes som vi var i en musikalsk symbiose. Vi hadde det veldig hektisk i går, siden flyet vårt var forsinket. Så vi har ikke rukket å sjekke ut så mye enda, forteller trommeslager Søren Jensen Buhl.

I kveld spiller gutta på Revolver klokken 22:30, som er et mye mindre og mer intimt venue enn Rockefeller.

— Vi synes det er sykt fett at vi får lov til å spille på to så forskjellige scener. I kveld blir det mye mer intimt og en kan kommunisere med nesten hvert enkelt menneske. Vi liker egentlig sjarmen på både store og små scener. Men vi har kanskje en forkjærlighet for de små intime scenene hvor vi kan gjøre musikken enda større enn rommet.


Siden bandet har hatt en hektisk timeplan har ikke de hatt mulighet til å ta et dypdykk i programmet til by:Larm ennå.

— Vi har ikke hatt så mye tid til å sjekke ut programmet, men vi så litt på Ary i går, og skjønte at hun hadde blitt stor i Norge. Vi så henne i avisen i sted, og Eera virker kul. Men vi har lyst til å se Liss, de er superfete og unge. De er baadass, sier de med et flir.

Resten av 2016 er kalenderen fylt opp med konserter for Blaue Blume, og det gleder de seg veldig til og føler endelig at alt nå går etter planen.

ANNONCE