Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dette er ukas sterkeste liveanbefalinger, ifølge GAFFA-redaksjonen.

Dette er ukas sterkeste liveanbefalinger, ifølge GAFFA-redaksjonen.

Ny måned, ny uke, nye konserter!

Det er mai, og vi gleder oss over at det er varmere, lysere og grønnere ute – og at det skjer mye spennende på norske konsertscener fremover.


Denne uka anbefaler vi blant annet Blood Command (bildet) på Hulen i Bergen, danske Blaue Blume på John Dee og legendariske Tinariwen på Cosmopolite i Oslo.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


Blaue Blume: John Dee, Oslo, 3. mai

De danske yndlingene Blaue Blume er klare for Oslo igjen. I forrige måned slapp de ny låt, Macabre, som var første snutt av musikk fra kunstpop-bandet siden de slapp debutalbumet Syzygy i 2015 (et album som høstet seks stjerner og ble kåret til årets danske album i 2015 av GAFFA Danmark).

«Liten scene, stor dramapop og kanskje Skandinavias største stemme», skrev blant annet vår anmelder om konserten deres på Mono i Oslo for to år siden og tildelte dem fem av seks stjerner.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.


U-FOES: Last Train, Oslo, 4. mai

Ut av asken til hardcorebandet Silence the Foe har U-FOES oppstått. Tre menn med gitar, slagverk og vokal, og «desto mer hardtslående», ifølge beskrivelsen på Facebook-arrangementet.

Bandet består av Peter Rudolfsen (The Lionheart Brothers og STF), Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, TLB og STF) og Anders Voldrønning (Shevils og STF) og anbefales på det sterkeste.


Blood Command: Hulen, Bergen, 6. mai

«Det har vært en fryd å lytte til denne skiven, fra start til slutt. Det bærer en nesten perfekt kombinasjon av fengende, hardt og alternativt. Hvis ikke Blood Command kommer til å nå helt nye høyder av kredibilitet og berømmelse etter denne utgivelsen, kan vi offisielt si at jeg ikke forstår meg noe på musikkbransjen», skrev blant annet vår anmelder om det nye albumet til Blood Command, Cult Drugs, som ble sluppet i forrige uke.

Det burde være grunn nok til å dra på konsert, spør du oss.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Hulen.


George Clinton & Parliament-Funkadelic: Rockefeller, Oslo, 6. mai

Hvem er klar for funk-fest?

Kongen av funk, George Clinton, lever fortsatt i beste velgående, og denne uka inntar han igjen Rockefeller i Oslo med Parliament-Funkadelic.


Da Clinton og bandet gjestet samme scene i 2014, tildelte vår anmelder konserten fem stjerner og mente den like godt kunne vart til dagen etter, tatt i betraktning de gode musikerne på scenen.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee

Tinariwen: Cosmopolite, Oslo, 6. mai

Tinariwen slapp sitt syvende album tidligere i år, og albumet fungerte ifølge vår anmelder som en garantist for bandets fortsatte posisjon som globalt opprørsfenomen.


Ørkenrockerne er kjente for å levere svært energiske og gode konserter, og denne kvelden på Cosmopolite mener vi det absolutt er verdt å få med seg.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele konsertprogrammet til Cosmopolite her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE