Nyhet

Avlyser årets utgave av den populære festivalen

GAFFA.no - alt om musikk.

Arrangørene av København-festivalen ble satt i en vanskelig knipe.

En avgjørelse fra Fredningsnævnet gjør at den store folk- og americanafestivalen Komos i København må avlyses. Festivalen skulle ha funnet sted for andre gang i Kongens Have 22. og 23. juni med store navn som Ben Harper (bildet), George Clinton, Jason Isbell og Seasick Steve på plakaten.

I likhet med de avtalte artistbookingene var det også gjort en avtale med Slots- og Kulturstyrelsen samt København Kommune om at festivalen nok en gang skulle arrangeres i Kongens Have midt i den danske hovedstaden.


LES OGSÅ: Møte mellom Donald Glover og fan går viralt.

Det var imidlertid ikke til hjelp da Fredningsnævnet i ettertid har bestemt at ingen inngjerdede arrangementer skal finne sted på området, opplyser festivalen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Etter å ha undersøkt en lang rekke potensielle lokasjoner har arrangørene av Komos i dag besluttet å avlyse årets festival og vente til neste år fremfor å gjennomføre en halvhjertet nødløsning.


— Vi er selvfølgelig enormt irriterte over den plutselige beslutningen, da vi virkelig har fått stablet et godt program på beina og i det hele tatt har forberedt en riktig god festival, men vi er ikke i tvil om at en avlysning er det beste å gjøre i denne situasjonen, sier Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmann og pressesjef for Komos Festival til GAFFA.dk.


LES OGSÅ: Spotify innrømmer alvorlig svikt i systemet.

Hartkorn Plaetner legger til at Komos Festival er en festival som «insisterer på høy kvalitet hele veien» og at arrangørene ikke «føler de kan leve opp til sitt ideal» om de må finne en ny lokasjon bare fire måneder før festivalen.

De vil heller komme tilbake med en ny og passende lokasjon for festivalen i 2019.


ANNONCE