Nyhet

Funk-legenden legger turnélivet på hylla

GAFFA.no - alt om musikk.

Den kommende konserten i Oslo kan dermed bli hans siste her til lands.

Funkfestene til George Clinton & Parliament Funkadelic har nærmest blitt en årlig tradisjon her til lands, og fredag 22. juni kommer de tilbake. Da skal George Clinton ha med seg fullt band for å ta oss med gjennom 50 år med funk, soul og psykedelia, har arrangørene lovet.

Denne konserten kan bli hans siste i Norge.


LES OGSÅ: Frank Znort feirer 20 år i kveld.

Han har nemlig annonsert at han vil pensjonere seg fra turnélivet. Dette vil først skje før i 2019, så de planlagte turnédatoene får stå. Det skriver Pitchfork.

— Det har alltid handlet om musikken og bandet


Lederen av funk-kollektivet Parliament Funkadelic har ifølge Billboard kommet med følgende uttalelse:

— Dette har ligget i kortene lenge. Alle som har vært på konsertene de siste par årene har nok lagt merke til at jeg har vært mindre og mindre ute i front.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— For å være helt ærlig, så har dette aldri handlet om meg. Det har alltid handlet om musikken og bandet. Det er P-Funk-arven. De kommer til å fortsette lenge etter at jeg sluttet, fortsatte han.


LES OGSÅ: Har flere ting til felles enn valg av eyeliner.


Da Clinton og Parliament gjestet Oslo i fjor vår, skrev vår anmelder blant annet at «George Clinton nærmer seg «best før»-datoen».

Parliament ble opprettet 70-tallet, og har siden laget funky og elektronisk musikk som fortsetter å sette farge på dagens populærmusikk. De som møter opp til konsertene får en scene stappet til randen med dyktige musikere, med 76-åringen i front.

ANNONCE