Nyhet

Slik blir årets Roskilde

Opp mot 130.000 festivalgjester og frivillige er ventet til Roskilde-festivalen i Danmark som er truet av tunge regnbyger og tordenvær kommende helg.

Opp mot 130.000 festivalgjester og frivillige er ventet til Roskilde-festivalen i Danmark som er truet av tunge regnbyger og tordenvær kommende helg.

Store artistnavn som Foo Fighters, Arcade Fire og The Weekend topper årets musikkprogram som totalt teller 180 konserter. Festivalen som har holdt på siden 70-tallet blir i år arrangert for 47. gang.

LES OGSÅ: 10 konserter du ikke kan gå glipp av på Roskilde Festival.


Det var en svært fornøyd festivalledelse som kunngjorde at de er utsolgt for festivalbilletter allerede en uke før festivalen startet. Mange nordmenn er blant dem som finner veien til Nord-Europas største festival.

De aller ivrigste er allerede på plass med telt og soveposer på gresslettene sørvest utenfor Roskilde. Her er den såkalte warm-up'en i full gang med mindre konserter og åpning av en avgrenset del av festivalområdet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sikkerhetspolitiet


p>

Onsdag er det klar for alvor med canadiske The Weeknd og franske Justice som hovednavnene på hovedscenen Orange scene. Da åpnes hovedportene til selve festivalområdet og fram til siste kvelden lørdag blir det overflod av musikk, teater, kunst, dans, mat og øl fra mange scener og områder.


LES OGSÅ: Bekymrede foreldre bombarderer festivalens Facebook-side.

De alvorlige terrorhendelsene rundt om i Europa setter også preg på Roskilde-festivalen. Det danske sikkerhetspolitiet PET og festivalledelsen opplyser at de i år har skjerpet sikkerheten. Det vil blant annet være langt mer synlig politi i området – i tillegg til at det settes opp betonghindre.

— Vi har også fem kontrollposter rundt området der de som ønsker å komme nærmere vil bli spurt om hva de skal, sier sikkerhetssjefen for festivalen Morten Therkildsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.


«Måske våd»

En annen stor utfordring i år kan bli været. Det er varslet solide mengder regn og tordenvær i løpet av helgen.

LES OGSÅ: Arrestert under Iron Maiden-konsert.


Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, oppfordrer dem som har tenkt seg til Roskilde om å pakke støvler og regntøy.

— Det blir kanskje en av de mer våte festivaler, og dermed gjørmete, sier Vakthavende meteorolog ved Henning Gisselø.

(©NTB)


ANNONCE