Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Ary, Cymbals Eat Guitars og The Weeknd er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Fra indierockerne i Cymbals Eat Guitars på lille Blå til det som tegner til å bli en storslått konsert i Nidarosdomen med Maria Mena - og videre til en veeeldig utsolgt The Weeknd-konsert i Spektrum. De neste syv dagene byr på mye forskjellig snacks for musikkelskere.

...og da har vi ikke en gang nevnt konsertene til Post Malone og Ary (bildet) på Rockefeller i Oslo - eller Dreamarchers planlagte opptreden på Hulen i Bergen.

Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.


Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Maria Mena, Nidarosdomen, Trondheim, 13. februar

I regi av den internasjonale studentfestivalen i Trondheim - en festival som har blitt arrangert annethvert år siden 1990 - skal Nidarosdomen være vertskap for konsert med Maria Mena i kveld.


GAFFA var selvsagt på plass da Mena spilte på Sentrum Scene i Oslo i fjor høst, og anmeldte konserten til fem stjerner. Vi tipper omstendighetene og lokasjonen kan bidra til å løfte Maria Mena enda høyere i Trondheim.

Varm opp med Leaving You her:


Post Malone: Rockefeller, Oslo, 14. februar

Post Malone har herjet listene verden over, men levde ikke helt opp til hypen da albumet Stoney ble sluppet i desember.

Vår anmelder tildelte skiven tre stjerner og skrev blant annet følgende:


— Selv om det meste av albumets nye materiale stilles i skyggen av Texas-artistens globale listeryttere er albumet langt ifra strippet for verdige oppdagelser. To eksempler på låter som bør lagres i spillelisten er No Option og 2 Chainz-gjestende Money Made Me Do It – begge bygget av plettfrie melodilinjer som ikke slipper taket med det første. Oppsummert er Stoney en generøs forundringspakke proppet med alt fra mulige Django-anthems til pålitelige klubb-bangers.

Les resten av anmeldelsen her.

Med bangere som White Iverson, Go Flex og Too Young blir det nok uansett en god fest på Rockefeller i morgen kveld!

Dreamarcher: Hulen, Bergen, 16. februar


Dreamarcher har bare eksistert i et år, men har på den korte tiden utrettet mye. I oktober slapp de debutalbumet, produsert av Sløtface-produsent Ashley Stubbert og med gjesteopptreden fra Kristoffer Lo - kjent fra Highasakite.


Bandet spilte nylig på bransjefestivalen Trondheim Calling, og blir også å se på by:Larm i neste måned. Men først står intime Hulen i Bergen for tur.

Dreamarcher spiller også sammen med Nag på Folken i Stavanger lørdag 18. februar.


Cymbals Eat Guitars: Blå, Oslo, 16. februar

Staten Island-bandet Cymbals Eat Guitars er fortsatt ute på turné med fjorårets album Pretty Years - et album som ble kåret til 2016s 24. beste album her i GAFFA-redaksjonen.

Albumet inneholdt mange fine tekstlinjer pakket inn i et upolert lydbilde som samtidig beholdt nyansene vi kjenner fra bandets tidligere utgivelser. Denne uka gjester Cymbals Eat Guitars Blå i Oslo - og liker du klassisk indierock vet du nå hvor du bør innfinne deg torsdag kveld!

Ary: Rockefeller, Oslo, 17. februar


I forrige måned stemte GAFFAs lesere Ary frem til en GAFFA-pris i kategorien for årets norske nykommer. Og selv om hun ikke har sluppet mye musikk ut på markedet ennå, byr lørdagen denne uka både på ny singel og releasekonsert på Rockefeller i Oslo.


— Jeg inviterer herved alle mann til å komme på slippfesten min, sa Ary da vi intervjuet henne i forrige måned. Og hvorfor ikke?

Det er garantert ikke lenge til denne dama fyller langt større scener enn Rockefeller.


The Weeknd: Oslo Spektrum, Oslo, 18. februar

Årets mest etterlengtede? I 2015 var superstjernen The Weeknd sist i Norge, men spilte bare en lukket intimkonsert for bransje og konkurransevinnere på Vulkan Arena i Oslo. I 2017 er det først Oslo Spektrum som gjelder - før han spiller i Bergen for over 20.000 mennesker til sommeren.

...og selv om konserten ble utsolgt på minutter ville det være rart å ikke ta den med på listen her.


Alle som har fått tak i billetter: Gled dere!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE