Nyhet

EKSKLUSIVT: Feirer komplett trilogi

GAFFA.no - alt om musikk.

Linni rundet i år av albumtrilogien han startet på i 2015. I dag slipper han videoen til låten Ravneblod.

I 2015 slapp Yogutten Linni («Handerre») albumet Minimum, som dukket opp fra intet på tampen av året. Så kom Maksimum i den første halvdelen av 2017, mens Medium ble sluppet i september. Da var trilogien komplett.

Sistnevnte album ble også kåret til et av årets 50 beste album av GAFFA-redaksjonen da musikkåret ble oppsummert tidligere denne måneden.


LES OGSÅ: For mye julemusikk er dårlig for helsa, sier psykolog.

— Da vi ga ut Minimum, var det ikke planlagt at det skulle være en del av noe større, men sånn ble det. Etter albumet var fullført, merket jeg at jeg ikke følte meg ferdig med å fortelle historien jeg hadde startet på. Det tok to utgivelser til før en slags konklusjon ble nådd, noe som resulterte i trilogien. Disse albumene hører definitivt sammen. Alt materiale er fragmenter av samme helhet, og bildene vi har forsøkt å male kommer klarest frem i kontekst med resten, forteller han.

Visuell og auditiv reise


Jonas Grieg, som han egentlig heter, er også kjent for å ha flotte visuelle motstykker til sin musikk. I dag slippes videoen til låten Ravneblod fra den siste utgivelsen. Den er regissert av Sveinung Gjessing og kan ses hos GAFFA eksklusivt i dag. Se den nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I tillegg til ny video, er det også andre ting som skjer for Linni fremover: Trilogien skal feires. I januar inviterer han og Ygmg til det de omtaler som en sittekonsert/performance på Grønland i Oslo for en liten gruppe mennesker.

LES OGSÅ: Lorde avlyser omstridt konsert.

— 26. januar feirer vi med en visuell og auditiv reise gjennom de tre albumene på Cafeteateret på Grønland. Håper vi sees der <3, legger han til.


ANNONCE