Nyhet

De første 28 artistene til Eurosonic Noorderslag er offentliggjort

Norske Anna Of The North er blant de første artistene på plakaten til den nederlandske bransjefestivalen.

Den store europeiske showcasefestivalen Eurosonic Noorderslag har siden 1996 gått av stabelen i den nederlandske byen Groningen, og i løpet av årene festivalen er blitt arrangert har navn som The Libertines, Kings Of Convenience, James Blake, Sam Smith og Lykke Li vært blant dem som tidlig har fått vise seg frem for et stort internasjonalt publikum på festivalen.

Neste års utgave av Eurosonic arrangeres 11. til 14. januar, og i dag er de første 28 artistene på programmet offentliggjort. Blant dem finner vi norske Anna Of The North (bildet), samt danske Irah og svenske Viagra Boys.

Det er radiostasjoner i 28 forskjellige europeiske land som har valgt ut de første artistene til programmet. Her i Norge er det NRK P3 som har nominert Anna Of The North til Eurosonic Noorderslag som vårt bidrag.


— For oss er dette arrangementet en måte å oppdage hva som skjer med band og artister i andre europeiske land. Eurosonic har alltid et edgy program, et program som reflekterer over tilstanden til popmusikken gjennom et bredt utvalg europeiske land, i tillegg til europeisk radio. Vi er virkelig stolt over at European Broadcasting Union (EBU) er en del av dette unike arrangementet, uttaler Laurent Marceau i EBU i en pressemelding i forbindelse med det første slippet til festivalen.

I tillegg til de tre nordiske artistene og bandene er følgende artister klare for festivalen:

Alma, Bandmaster, Baptiste W. Hamon, Be Charlotte, Bohemian Betyars, Cleveland, Drangsal, Der Hunds, Flex Fab, Glowie, Hare Squead, Indian Askin, Inner Tongue, Jabob Kobal, Damian Lynn, Marta Ren & The Groovelvets, Mustii, NOËP, Rein, Roosevelt, Stray Dogg, Tepes, Joan Thiele, Ward Thomas og Warhaus.


Her kan du sjekke ut den siste singelen til Anna Of The North:

ANNONCE