Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Da var det mandag igjen – og vi ser frem til en ny konsertuke.

Denne uka gleder vi oss blant annet til at (Sandy) Alex G kommer til Norge for aller første gang, til at Anna Of The North (bildet) skal besøke flere norske byer og til kveldens konsert med Liars på Blå. I tillegg spiller The National to konserter i hovedstaden (både i kveld og i morgen), men begge konserter er dessverre utsolgt.


LES OGSÅ: Besøker Norge på sin store avskjedsturné.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


Liars: Blå, Oslo, 6. november

I sommer slapp Liars sitt åttende album, som i likhet med samtlige foregående utgivelser fant bandet et nytt sted. Punk, funk, synthpop, techo, rock, kontemporær avant-garde. Kjært barn har mange navn, og det er defintivt tilfellet for lydlandskapet til Liars. Årets Liars skiller seg også fra tidligere Liars ved at de ikke lenger er et band, men bare Angus Andrew.

Ryktene sier, heldigvis, at de tross ny turné-lineup er like gode live som før.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Blå her.


Kevin Morby: John Dee, Oslo, 8. november

Amerikanske Kevin Morby er nok mest kjent som tidligere medlem av det Brooklyn-baserte indie-kollektivet Woods, men forlot bandet for å kunne fokusere på solokarrieren for noen år siden.

Heldigvis for oss, for det har gjort at han blant annet leverte karrierehøydepunktet i form av sitt fjerde soloalbum, City Music, i sommer. Og det tror vi låter minst like bra live som på plate.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.


Some Feather: SALT Art, Oslo, 9. november

Da norske Some Feather slapp sin første singel i november 2015, ble hun trukket frem av Tidal som en av artistene det er knyttet størst forventning til i tiden framover. Nå har hun nettopp sluppet EP-en High Water Mark, som blant annet inkluderer en duett med Thom Hell.

Dette slippet skal feires på SALT denne uka. Med seg på scenen har hun Ådne Hovda (Loch Ness Mouse), Alexander Lindbäck (Unnveig Aas m.fl), Kevin Steinman, Lykke Birkeland Hagen og Anna Almqvist.

KJØP: Billetter til konserten.


Se fullt program hos SALT Art - Music her.


Anna Of The North: Parkteatret, Oslo, 9. november

I september kom endelig Anna Of The Norths debutalbum, og denne uka står duoen på flere scener rundt omkring i landet. Vår anmelder skrev blant annet følgende om Lovers:

«Nå er altså Anna Of The North klar med sitt etterlengtede debutalbum Lovers. Utgivelsen blir presentert som en reise i et stort lydlandskap basert på treffende tekster, skjør vokal som er ikledd stor romklang og en produksjon som får deg både til å danse – samt gråte.


Man får også en bekreftelse på at 80-tallsbasert synthpop fungerer utmerket i dagens musikkbilde».

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.

Anna Of The North spiller på Det Akademiske Kvarter i Bergen dagen etter, 10. november, og på Astrum i Trondheim dagen etter det, 11. november.

Sørveiv: Kristiansand, 10. til 11. november


Musikkshowcasefestivalen Sørveiv ble startet i 2010 og arrangeres for syvende gang denne uka. På programmet er rundt 40 ferske og lovende artister hovedsaklig fra de nordiske landene, men også fra Tyskland og resten av Europa. De mest lovende bandene i regionen skal også ifølge arrangørene ha sin naturlige plass på programmet.

Konsertene vil foregå på flere ulike scener i Kristiansand sentrum, og på plakaten står blant andre I Was A King, Vian, Simen Mitlid, Louien, Ponette, Tuvaband, Korrupt og Misty Coast.


KJØP: Billetter til festivalen.

Se fullt program her.

(Sandy) Alex G: John Dee, Oslo, 11. november


DIY-multiinstrumentalist, singer/songwriter og indie-vidunderbarn (Sandy) Alex G gjør sin norgesdebut denne uka – en konsert deler av GAFFA-redaksjonen har gledet seg stort til siden den ble annonsert i starten av mai.

Den unge lo-fi-soveromspopvirtousen ga for øvrig gitarspill-bidrag til ingen ringere enn Frank Oceans Blonde i fjor.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee. 

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE