Nyhet

Før konserten: Silja Sol

Den albumaktuelle bergenseren forbereder seg til helgens konserter i Oslo med pesto, tomater og øl.

Silja Sol (bildet) er for tiden aktuell med albumet Væremeh, som ble tildelt fem stjerner her i GAFFA da det ble lansert i slutten av januar. På lørdag spiller hun sammen med bandet sitt på Parkteatret i Oslo - både for et voksent publikum og for de under 18 som en del av Yngling-serien til spillestedet tidligere på kvelden.

I den anledning satte vi oss ned med hovedpersonen selv for å finne ut hva publikum i Oslo kan forvente av den åpenhjertlige bergenseren.

1. Hvordan har dere forberedt dere på disse turnédatoene?

- Vi har spist sunt og godt, Feddi (gitaristen) har spist masse tyrkisk pepper. Jeg har brukt balsam i tillegg til shampo og Linn (bassisten) har trent bicepsene. Einar (trommisen) har tatt fri fra buekorpset, og så har alle finpusset på skarre-r'en.

2. Hva kan publikum forvente av konserten?

- Det blir nye låter, og mange sier at de blir overrasket, fordi vi smeller mer fra oss live enn det du hører på de litt mer nedpå platene… Vi har også fått med oss Taran på fett lysshow, så det ska bli kjekt!

3. Hva har dere på rideren?

- Pesto, tomater, 36 øl fordelt på 5 personer, så det blir alltid litt kniving… Og noen veddemål og konkurranser. Heldigvis drikker Tomin (lydteknikeren) kun rødvin. Det har vi ikke på rideren. Haha.

4. Hva gjør dere vanligvis backstage i minuttene før dere skal ut på scenen?

- Einar tar seg gjerne en kåbbåystrekk på sofaen. Hvis det er noen sofa der da. Etterpå hører alle på Spice Girls mens vi synger og pynter oss.

5. Hvilke artister eller album lytter dere til i turnébussen om dagen?

- I turnébussen vår har vi et veldig bra anlegg, så vi spiller mye forskjellig fersk norsk musikk. Vi elsker for eksempel Great News, Razika og Fjorden Baby! Og så henter vi selvsagt frem noe Michael Jackson om det er en sånn type dag.

Se den ferske musikkvideoen til Silja Sol-låta Wåhåå her:

ANNONCE