Nyhet

11 essensielle album du må høre i februar

Dette er albumutgivelsene GAFFA-redaksjonen ser mest frem til denne måneden.

Da var en ny måned nok en gang påbegynt, noe som betyr ny musikk – og en rekke nye album.

Det er februar, og vi er dermed snart ferdige med vinteren for denne gang. Er du en av dem som liker å sitte inne og høre på musikk når det er kaldt ute, anbefaler vi derfor å benytte anledningen nå. Spesielt siden vi har såpass mye godt (tror vi) i vente de neste ukene.

Dette er albumene vi gleder oss mest til denne måneden.


Sampah: Process, 3. februar

Når Sampha denne uka slipper sin første fullengder skal ingen beskylde ham for å ha forhastet seg. Det er henholdsvis syv og fire år siden han ga ut sine første EP'er, og Process lever definitivt opp til hypen.

Vår anmelder gir fem stjerner, og skriver blant annet følgende:


"Er det ett element som virkelig løfter Process mot skyene, så er det den naturlige formidlingen som legger selve grunnlaget på hvert av albumets ti spor – både i form av vokal og tekst. For i samspill med Samphas distinkte vokal, presenteres også tekster som på ingen måter kan regnes som hverdagskost. Et av de sterkeste eksemplene er pianoballaden (No One Knows Me) Like The Piano som med sin inderlige sårbarhet har nok kraft til å slå ut pusten av hvem som helst."

Hør (No One Knows Me) Like The Piano her:


Hajk: Hajk, 10. februar

Oslo-bandet Hajk er klare med sitt debutalbum denne måneden. De har allerede hatt stor suksess med singlene de har sluppet, og kanskje spesielt debuten Magazine, som hadde premiere via Noisey og preges av de flotte vokalharmoniene til Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase. Den var også å finne på "årets favoritter" til musikksjefen i P3 i Sverige.

Bandet har også allerede spilt på en rekke av Norges festivaler – til sommeren returnerer de dessuten til Øyafestivalen, to år etter at de spilte sin aller første konsert der.


Albumet slippes på Jansen Plateproduksjon.

Silja Sol: Ni Liv, 10. februar


Den Spellemann-nominerte artisten Sija Sol albumdebuterte i 2014 med På Hjertet, fulgte opp med albumet Væremeh i fjor – og nå er hun allerede klar med sitt tredje album.

26-åringen fra Bergen skriver om alt fra livet, døden og evigheten, som på tittelsporet, til det mer underfundige og lette, på låter som den P3-listede førstesingelen Dyrene.

Det kommende albumet har fått tittelen Ni Liv.


Hør tittelsporet her:

Ryan Adams: Prisoner, 17. februar


Smakebitene fra Ryan Adams kommende album, Prisoner, har virkelig lovet godt. Fra den bombastiske Do You Still Love Me? til den smoothe 80-tallsproduksjonen (på en god måte) i Doomsday. Kan dette bli et nytt høydepunkt i en allerede knallsterk katalog? Mye kan tyde på det.

Se opp for stort intervju med Ryan Adams her på GAFFA.no rundt utgivelsesdato.


John Olav Nilsen & Nordsjøen: Nordsjøen 17. februar

Nyheten om John Olav Nilsens (bildet) retur til musikkscenen med det nye bandet John Olav Nilsen & Nordsjøen var en av fjorårets mest leste artikler på GAFFA.no - og det ble ikke mindre kaos da bandet annonserte en turné i tillegg til flere store festivalopptredener til sommeren.

Om drøye to uker får vi endelig høre hva det nye prosjektet har kokt opp i studio - men inntil videre koser vi oss fortsatt med singelen Paris, Bergen.

Nikki Lane: Highway Queen, 17. februar


Hun har vært på radaren en stund, Nashville-artisten Nikki Lane som 17. februar slipper sitt tredje studioalbum. Denne gangen har The Black Keys' Dan Auerback sittet bak spakene, og Highway Queen slippes ut i god tid før artisten opptrer på henholdsvis Parkteatret i Oslo og Bergenfest i Bergen denne sommeren.


Varm opp med tittelsporet her:

Bebe Rexha: All Your Fault Pt. 1, 17. februar


Den amerikanske artisten Bebe Rexha er klar med sitt debutalbum når All Your Fault: Pt I blir sluppet senere denne måneden. Hun har allerede gjort det stort med de to singlene som er sluppet: No Broken Hearts, som Nicki Minaj er med på, ble sluppet så tidlig som i mars 2016, og I Got You kom i oktober. 

Tidligere frontet Rexha gruppen BlackCards, og hun har også jobbet som låtskriver. Hun har blant annet skrevet låter for flere store artister, som for eksempel Eminem og Rihannas hitsingel Monster.

Hør singelen I Got You her:

Thomas Dybdahl: The Great Plains, 24. februar


Thomas Dybdahl er endelig klar med nytt album, fire år etter den forrige (What’s Left Is Forever). Det nye albumet har fått tittelen The Great Plains, og denne gangen har han jobbet med produsent Kåre Vestrheim og låtskrivere som Ingrid Helene Håvik (Highasakite) og Øystein Greni (Bigbang).


— Jeg har vært så heldig å få skrive med noen av mine favorittlåtskrivere til dette albumet, og jeg orker nesten ikke å vente til februar med å dele musikken og få kommet meg på turné med disse fantastiske låtene, sa han blant annet da han annonserte albumet i slutten i desember.

Dirty Projectors: Dirty Projectors, 24. februar


Etter å ha teaset en liten stund og sluppet et par nye låter, annonserte Brooklyn-bandet Dirty Projectors endelig i forrige måned at et nytt album er på vei. Det selvtitulerte albumet blir sluppet allerede nå i februar.

Oppfølgeren til Swing Lo Magellan fra 2012 inneholder de tre singlene Keep Your Name, Little Bubble og Up In Hudson og er bandets åttende studioalbum.

Hør Little Bubble her:

Daniel Kvammen: Vektlaus, 24. februar


Daniel Kvammen fortsetter å gi ut låter med fine titler – og fine låter, for den saks skyld. Denne gangen heter den siste singelen hans Me Dansar Ikkje For Moro Skyld. Den følger opp låter som Fuck Deg, Helsing 90-talet og Du Fortenar Ein Som Meg, som nesten må anses som en klassiker allerede (den må vel det når halve Oslo en periode gikk i genser med tittelen på?).


Vi nynner med, og gleder oss til å høre resten av de nye låtene når den nye fullengderen Vektlaus slippes om noen uker.

Tundercat: Drunk, 24. februar


Det føles nesten som om Thundercat har vært med på alt som har vært kult de siste årene. Samarbeidene med folk som Kendrick Lamar og Kamasi Washington har definitivt gjort at mange har fått opp ørene for bassisten med den silkemyke stemmen. Og da han i forrige måned plutselig slapp ut låta Show Me The Way med Michael McDonald og Kenny Loggins som overraskende gjester var det nesten slik at internett eksploderte.

Se opp for gjesteopptredener fra Kendrick Lamar, Kamasi Washington, Pharrell, Flying Lotus og Wiz Khalifa på Drunk som slippes mot slutten av måneden.


Noen vi har glemt? Skriv gjerne hvilke album DU gleder deg til denne måneden i kommentarfeltet eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE