Nyhet

Bergenfest fyller på programmet

Tre nye navn annonsert til festivalen i Bergen fredag.

Silja Sol (bildet), Joseph og Tall Heights er klar for sommerens utgave av Bergenfest. Og med dette er fire femtedeler av programmet til den store festivalen i Bergen offentliggjort.

Folk-duoen Tall Heights spiller på festivalens første dag onsdag 14. juni, mens trioen Joseph er satt opp på programmet lørdag 17. juni. Silja Sol spiller på Bergenfest torsdag 15. juni.

Den bergenske artisten slapp nylig albumet Ni Liv, som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA.


Anmelder Ellen Lund skrev blant annet følgende om albumet:

— Det elektroniske uttrykket med de såre tekstene gjør at det er lett å dra sammenligninger mot norske Bendik. På de absurde og humoristiske passasjene kan hun også minne om Kaja Gunnufsen. Det er ikke alle låtene som fungerer like godt, men når de først fungerer, er de usedvanlig solide, svært fengende og til og med dansbare.

Les resten av anmeldelsen her.


— Balansen mellom melankoli, fine tekster, dansbare rytmer og et interessant elektronisk lydlandskap, gjør Silja Sol sitt nye album til en original og vellykket popperle, som selvsagt skal oppleves live. Joseph og Tall Heights er to finfine artister fra en ny amerikansk folk/pop-bølge, som vi gleder oss til å introdusere for fans av First Aid Kit, Fleet Foxes etc., uttaler Ole-Morten Algerøy i Bergenfest til GAFFA.

Fra tidligere av har festivalen sikret seg en rekke internasjonale og norske artister som Liam Gallagher, Karpe Diem, Tove Lo, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Whitney, Hjerteslag, Cass McCombs, Julia Jacklin, Store P, Bryan Ferry, Benjamin Clementine og Passenger.

I slutten av forrige uke ble også det britiske stjerneskuddet Tom Odell lagt til plakaten og så sent som på tirsdag ble det avslørt at selveste Pet Shop Boys topper plakaten for festivalens siste dag.


Datoene for sommerens utgave av Bergenfest er onsdag 14. juni til lørdag 17. juni, og både ukespass og dagspass til alle dagene på festivalen er i salg nå.

Du kan som alltid sikre deg billetter kjapt og enkelt via GAFFA LIVE.


ANNONCE