Nyhet

Premiere: Whales & This Lake - Right Hand Finger

By:Larm-høydepunktet Whales & This Lake er klare med singelslipp og musikkvideo.

"Den 2. mars 2016: Whales & This Lake knuste alt til det totale. Redningsmennene."

Det skrev blant annet vår anmeldeler etter Whales & This Lakes konsert under bransjefestivalen by:Larm tidligere i år. De overbeviste, mildt sagt, og stod etter festivalen igjen som et av årets absolutte høydepunkt.

Nå er bandet klare med dobbelsingel og musikkvideo. Begge deler slippes 8. juni, men videoen har premiere her hos GAFFA allerede i dag.

Låten til videoen heter Right Hand Finger, og videoen er regissert av Espen Kopreitan Jensvold og Whales & This Lake-vokalist Hans Olav Settem, som forteller at mye av videoen ble til underveis i prosessen.

— Det er en risikosport å lage noe som skal stå så tett med musikken, og det var derfor uaktuelt å gjøre prosjektet med noen vi ikke kjente godt og var trygge på at ville forsterke det musikalske budskapet. Av samme grunn gjorde også jeg og Espen regi sammen. Det endte opp med å bli en jævlig kul prosess fra start til slutt, og det var deilig å se at resultatet endte opp med å bli noe helt annet enn det begynte med, men samtidig i helt samme ånd, sier Settem, og fortsetter:
 
— Videoen ble spilt inn i bakgården ved Hauskvartalet, rett før den ble barrikadert. Vi snakket med noen av pådriverne for protesten mot salget, og fikk godvilje og sikra oss at vi fikk fullført videoinnspillinga. Bevar Hauskvartalet!
 
Espen Kopreitan Jensvold legger til følgende:
 
— Det var utrolig kult men vanskelig å lage en video med så frie tøyler. Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle la innspillingsprosessen leve litt sitt eget liv, samtidig som vi hadde ganske strenge rammer rundt hvilken stemning vi ville formidle.
 
På onsdag spiller Whales & This Lake slippfest på Gudruns i Karl Johans gate.
 
Hva skjer etter det, hvor ser dere for dere at dere er om to år?
 
— Forhåpentligvis i en verden uten Donald Trump som amerikansk president og Soliders of Odin spankulerende rundt, men det ser jo litt mørkt ut for øyeblikket… Foreløpig tar vi en ting om gangen, dette singelslippet i første omgang, sier bandet.
 
Vi følger uansett spent med og gleder oss til fortsettelsen.
 
Se musikkvideoen til Right Hand Finger her:
 

ANNONCE