Nyhet

Tromsø Jazzfestival med programslipp

Den nordlige festivalen kan by på 15 artister med forankring i den vide jazz-sjangeren.

Årets utgave av Tromsø Jazzfestival går av stabelen 11. - 14. august. Programmet til festivalen ble annonsert fredag og inkluderer fine navn som Ivan Ave, Terje Rypdal + Elephant9, Eline Hellerud Åsbakk, Guro von Germeten, Nils Petter Molvær og Sarah McKenzie (bildet).

Sistnevnte ble for øvrig belønnet med fem stjerner av GAFFAs anmelder for sin sterke opptreden på Nattjazz i Bergen tidlig i forrige måned.

— Noe av det som er så fint med jazz er at den omfattende sjangeren tillater oss å booke et variert program med noe for en hver smak. Vi vil by på alt fra urban hiphop, store norske jazz-skikkelser til samisk musikk, konsert for barn etc. - alt med forankring i jazzen, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig for festivalen Ida Karoline Nordgård til GAFFA.

Hun forteller videre at festivalen gjør sitt for å skape stemning i nordens Paris denne helgen.

— I tillegg til et variert musikalsk innhold har vi også benyttet oss av flere spennende venues i Tromsø for å gi både publikum og artister en fin opplevelse. Konsertene skal blant annet holdes i en stemningsfull bakgård, oppe på fjellet og i tomme sentrumslokaler som vi skal fylle med Tromsø Jazzfestival for ei helg.

Les mer om festivalprogrammet på Tromsø Jazzfestivals offisielle nettsider.

ANNONCE