Nyhet

Prog-stjernelag gjester to norske byer denne måneden

GAFFA.no - alt om musikk.

Klar for live-debut i Bergen og Oslo.

Hypersomniac er et multimediaprosjekt startet av Lorenzo Esposito Fornasari (også kjent under artistnavnet LEF), og består ellers av stjernenavn fra progrocken som Eivind Aarset, Colin Edwin (Porcupine Tree), Ståle Storløkken (Elephant9) og Torstein Lofthus (Elephant9).

Prosjektet opptrer på Garage i Bergen 19. april før turen går videre til og Røverstaden i Oslo 20. april. Under konserten i Oslo vil også Nils Petter Molvær være med på scenen.


LES OGSÅ: Lindsey Buckingham forlater Fleetwood Mac.

I en kommentar til GAFFA sier Lorenzo Esposito Fornasari følgende om Hypersomniac:

— Idéen kom for noen år siden. Jeg skrev til Bill Laswell og beskrev prosjektet uten å nevne ordet «musikk». Jeg ønsket å følge en slags visjon jeg hadde for 13 år siden da huset mitt brant ned. Jeg var der. Jeg så det med mine egne øyne, det øyeblikket da flammene og røyken endret alt rundt meg. Jeg husker helt klart hva jeg følte. Denne blandingen av en følelse som er vanskelig å glemme og psykedeliske visjoner, det var det jeg ønsket å gjenskape.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Han fortsetter:


— Det var dette som fikk med til å samarbeide igjen med visjonære musikere som Bill, Eivind (en av de mest talentfulle og visjonære musikerne der ute, jeg elsker hans musikalske blikk som på en måte er komplementær til min tilnærming), Ståle og de andre gutta.

LES OGSÅ: Nå er denne gjengen tilbake i studio.

Fornasari legger til at han ser frem til å gjøre de første konsertene med prosjektet i Norge - og understreker at det var her det hele startet. Han lover en solid gjennomgang av låtene med innlagt improvisasjon og et show som lener seg på instrumentene heller enn det visuelle.


Det er fortsatt mulig å sikre seg billetter til de to konsertene i Bergen og Oslo denne måneden - via Ticketmaster.

ANNONCE