Nyhet

Lar seg inspirere av The Strokes og Talking Heads på nytt album

I oktober slipper Beck oppfølgeren til Grammy-vinneren 'Morning Phase' - det blir en ganske annerledes utgivelse, skal vi tro artisten selv.

Det er gått to og et halvt år siden Beck (bildet) slapp albumet Morning Phase, et album som vant den gjeveste albumprisen under den amerikanske Grammy-utdelingen samme år.

Artisten har tidligere i 2016 sluppet singelen Wow, som er en smakebit fra hans kommende album som har fått lanseringsdato 21. oktober.

I et nytt intervju med Rolling Stone løfter han nå enda mer på sløret for albumet som fortsatt ikke har fått en tittel.


Sammen med Greg Kurstin, produsenten som tidligere har jobbet med Sia og Adele, lener Beck seg denne gang nemlig mer mot det han gjorde på albumklassikere som Odelay, og ifølge magasinet er det snakk om "store hooks, hiphop-looping og den samme pop-energien som han hadde på 90-tallet".

Men Beck har også latt seg inspirere av The Strokes, som han turnerte med i fjor, Talking Heads, samt spillejobber på store festivaler for et relativt ungt publikum. Beck var blant annet et av hovednavnene på fjorårets utgave av Øyafestivalen i Oslo.

— Det er sommerkveld, folk har hendene i været. Det er en samlende og feirende ting. Jeg ville ta nettopp den type energi og glede med meg inn i studio. Denne tingen som vekker deg litt, sier han blant annet i det ferske intervjuet med det amerikanske magasinet.


Mens vi venter på mer ny musikk fra Beck, her er Wow:

ANNONCE