Nyhet

Klassisk symfoniorkester krysser veien med skandinaviske rappere

Spesielt samarbeid på gang med norske og svenske rappere denne måneden. Se videosmakebit!

Orkester Norden er et symfoniorkester som teller 70 av Skandinavas og Baltikums ypperste talenter innenfor klassisk musikk. I anledning at deres årlige turné om litt settes i gang, har de bydd et par unge nordiske rappere opp til dans. 

Det er snakk om Silvana Imam fra Sverige og Unge Ferrari fra Norge. De har fusjonert flere klassiske mesterverk i et symfonisk arrangement av Silvana Imams låt Väck Mig När Ni Vaknat.

Rapperen med røtter i Sverige, Litauen og Syria, Silvana Imam, forteller:                                                          


"När jag var liten lyssnade jag på klassisk musik komponerad till rap, det var vad som fick mig att fastna för genren. Nu har jag fått äran att spela med en 70-manna orkester och det är stort för mig. Inte bara för att jag vill ta plats i alla rum utan även för att det är en barndomsdröm”.

Det klassiske arrangementet av Väck Mig När Ni Vaknat utgjør startskuddet for Orkester Nordens nordiske turné og er avslutningen på et to uker langt sommerkurs som har funnet sted i Musikkens Hus i Aalborg. I den sterke videosesjonen under medvirker også den norske rapperen Unge Ferrari, samt dirigent Bruno Campo. Väck Mig När Ni Vaknat er arrangert av komponist Jørgen Lauritsen, som har inkorporert biter fra turnéens repertoar, Johannes Brahms Symfoni nr. 4 og Edvard Griegs Klaverkoncert i den symfoniske fortolkning av Silvana Imams skarpe låt.

Du kan se Orkester Norden med dirigent Lawrence Foster følgende steder:


20. august, kl. 15.00 Aalborg, Musikkens Hus, DK
21. august, kl. 15.00 København, DR Koncerthuset, DK
22. august, kl. 19.00 Stockholm Konserthus, SE
25. august, kl. 19.00 Helsingin Musiikkitalo, FI

Les mere på Orkesternorden.com og på Facebook.  

Se video-opptak med Orkester Norden x Silvana Imam feat. Unge Ferrari: Väck Mig När Ni Vaknat:

ANNONCE