Nyhet

11 essensielle album du må høre i april

Her er de viktigste albumutgivelsene denne måneden.

Sol og varmere tider kommer oss sakte men sikkert i møte. Vi begynner å bli skikkelig våryre og er som alltid klar for ny deilig musikk i en rekke sjangere.

De neste ukene er det ventet nye albumutgivelser fra både norske og internasjonale favoritter, og GAFFA-redaksjonen har samlet 11 essensielle utgivelser du bør sjekke ut i april.

Yuma Sun - Watch Us Burn - 1. april


Yuma Sun har gjort seg bemerket her til lands etter utgivelsen av deres debutalbum Romanza i 2012 og oppfølgeren Hell i 2014. Musikken deres var tydelig inspirert av western, country og Ennio Morricone med et rocka lydbilde.

De fikk æren av å bli plukket ut til å være oppvarmingsband for Kaizers Orchestra på bandets avskjedsturné, de var soleklare favoritter i konkurransen. Det blir spennende å høre hva som kommer fra Karmøy-gjengen denne gangen. 


Explosions In The Sky - Wilderness - 1. april

Det er en aldri så liten begivenhet når postrockerne i Explosions In The Sky slipper deres første fullengder på hele fem år. Og etter at Remember Me As A Time Of Day (fra debutalbumet How Strange, Innocence) dukket opp i den fine filmen "Me and Earl and The Dying Girl" i fjor fikk nok mange også en liten påminnelse på hvorfor man har savnet denne gruppen.

Explosions In The Sky spiller på Rockefeller i Oslo 13. juni.

M83 - Junk - 8. april


Vi er spente på hvordan det kommer til å låte når M83 følger opp den tidvis fine, men også overlessede Hurry Up, We're Dreaming fra 2011 med Junk. De to smakebitene vi har fått høre hittil vitner om nye retninger for Anthony Gonzalez & co, og både Beck og vår egen Susanne Sundfør er blant gjestene som dukker opp på albumet.


I august spiller M83 på Øyafestivalen i Oslo.

Monica Heldal - The One In The Sun - 8. april


Monica Heldals debutalbum Boy From The North ble tildelt hele fem stjerner av vår anmelder høsten 2013. Dette er en stødig dame som får mye skryt for sine vakre låter og fantastiske evner på gitaren.

Lever den nye platen til Monica Heldal opp til forventingene vi har til henne? Det finner vi ut av allerede i neste uke!


Woods - City Sun Eater In The River Of Light - 8. april

Woods sto for et av høydepunktene under Oslo-festivalen Piknik I Parken i fjor, og vår anmelder var ikke snauere enn at hun ga konserten hele fem stjerner. Vi ser frem til å høre nytt materiale fra Brooklyn-bandet. De er kanskje mest kjent for å være veldig gode live, men det er heller ingen tvil om de kan levere fine ting i studio også.

Hør bare på singelsporet Can't See At All her:

Lights - Midnight Machines - 8. april


Var du blant dem som falt pladask for canadiske Lights' siste album Little Machines i fjor sommer? Denne måneden følger hun opp med en ny albumutgivelse som går i en ny retning.


I tillegg til seks akustiske versjoner av låtene på Little Machines kan fansen vente seg to splitter nye låter på albumet som har fått tittelen Midnight Machines.

Parquet Courts - Human Performance - 8. april


Det er nesten to år siden sist vi hørte fra New York-bandet Parquet Courts. De leverer alltid solide utgivelser, men det hadde vært gøy om de hadde klart å gjøre et album på høyde med den dødsfete andreplata Light Up Gold. 

Vi håper og tror gutta er like sultne som de var den gang, og at vi får et album fullt av overraskelser.


PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project - 15. april

PJ Harvey har i intervjuer uttalt at albumet er inspirert av reisene hun har gjort til Kosovo, Afghanistian og Washington D.C. Hun har store sko å fylle etter det kritikerroste albumet Let England Shake, som også havnet på en respektabel fjerdeplass da vi oppsummerte albumåret 2011.

Vi har allerede hørt ihjel singelen The Wheels, som låter veldig bra i våre ører. Nå teller vi ned dagene til slippet av det nye albumet The Hope Six Demolition Project.

J Dilla - Diary - 15. april


Dette er ganske rått. Diary skulle egentlig blitt sluppet i 2002. Vi vil få en innsikt i hans dyktighet og tankeprosesser i perioden frem til bruddet med et stort plateselskap. Det er flere låter som ble spilt inn da han var på topp.


Etter hans død i 2006 ble prosjektet lagt på is, men har nå blitt et album. Fy som vi gleder oss til å høre!

John Carpenter - Lost Themes II - 15. april


Selv om fjorårets Lost Themes var John Carpenters første regulære albumutgivelse har den geniforklarte skrekkfilm-regissøren og produsenten også stått for mye av filmmusikken til sine egne klassikere som "Assault On Precinct 13" og "Halloween".

Denne måneden følger han opp med Lost Themes II, og i sommer spiller han på flere europeiske festivaler blant annet Primavera i Barcelona.


Susanna - Triangle - 22. april

Det er ikke til å legge skjul på at samarbeidsprosjektet hun hadde med Jenny Hval, som resulterte i det kritikerroste albumet Meshes Of Voice, kan være vanskelig å overgå, men vi trur Susanna kan overraske.

Hun er fortsatt å regne som en av landets mest spennede artister, og vi ser veldig frem til å høre Triangle i slutten av måneden.

Hvilke album ser DU frem til å høre denne måneden? Legg gjerne igjen en kommentar under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

ANNONCE