Nyhet

Reportasje: Boiler Room Oslo

Konseptet med 1.5 millioner aktive abonnenter kom til Norge for første gang. Les hvordan det gikk her.

Lørdag kveld fikk uslepne musikkdiamanter et globalt publikum. Musikkonseptet Boiler Room kom endelig til Oslo. Boiler Room er et prosjekt som går ut på å streame live-musikk fra rundt om i verden og har rundt 1,5 millioner aktive abonnenter. Gjennom prosjektets nettside kan man altså følge med på utvalgte undergrunnskonserter som arrangeres i over 50 forskjellige byer, som Berlin, London, New York, Sydney, Tokyo eller Moskva, og for første gang - Oslo. Det var Mutual Intentions med musikerne Yogisoul, Charlotte Dos Santos, Fredfades,SRAW, Ivan Ave og Lumi HD samt Erik Treimann, Hans Jørgen Wærner, Moe Chakiri og Stian Nicolaysen, som ble plukket ut og spurt om de kunne holde en Boiler Room-kveld.

Lokalene til Ingensteds var stappfulle lørdag etter klokken 21, og det var konstant lang kø utenfor. Det var tydelig at Boiler Room hadde vekket interessen for Mutual Intentions. Inne var kameraer satt opp her og der, men det preget ikke konsertarenaen. Oppe satt fem mennesker og fulgte med på skjermer og ordnet det hele, nede rigget de forskjellige artistene i Mutual Intentions opp og ned raskt. Lite tilsa at det også var et globalt publikum tilstede, som kunne oppleve stemningen og musikken uten å være blant folkemengden.

Yogisoul, Fredfades og Sun Raw åpnet med å gjøre live beats. Publikum så ut som en bølge, folk nikket med takten. Kvelden ble startet med på en slags avslappende måte, med musikk med en rytme man kjenner i kroppen.


Neste ut var den engelske artisten Lumi HD, med Yogisoul. Hun var med sist Mutual Intentions hadde fest på Ingensteds, og var nå invitert tilbake. Det var det god grunn for. Lumi HD serverte funky soul med en rå stemme. Sangen Sleepwalker er herlig og salig på samme tid, og fikk god respons fra publikum. Da Lumi HD var ferdig med sitt set, rundt klokken 23, var Ingensteds helt fullt.

Ivan Ave fikk virkelig med seg publikum, folk danset med energi til hans jazzete hiphop. Han strålte, og hadde en flott tilstedeværelse på scenen, samtidig som han fikk publikum til å smile og le. I tillegg leverte han solid og sikker hiphop med innslag av synth og trompet, og som fortsatte Mutual Intentions-reisen. Charlotte Dos Santos var siste artist for kvelden. Hun leverte i samme stil som de forrige konsertene, men her med ekstra mye soul i jazz- og synthpopen. Med et lurt smil sang hun låter som Take It Slow, mens rytmen tok tak i publikum og ga energi. Så gikk kvelden videre med ulike DJ-sets.

Alt i alt leverte Mutual Intentions en stilsikker og rytme-fokusert Boiler Room-kveld, og hvis du går inn på boilerroom.tv kan du oppleve kvelden igjen og igjen og igjen.


Se vårt bildegalleri fra kvelden her.

ANNONCE