Nyhet

Cezinando nominert til fire priser før årets Spellemann: «Dette føles enormt»

GAFFA.no - alt om musikk.

Tirsdag ble det offentliggjort hvem som er nominert til Spellemannprisen 2017. Cezinando er nominert i hele fire kategorier. 

Den unge ordsmeden, som i 2017 slapp det kritikerroste albumet Noen Ganger Og Andre, er nominert i fire Spellemann-kategorier. Disse er i klassene for urban musikk, årets album, årets låt og årets tekstforfatter – sistnevnte en kategori han vant i fjor. 

— Dette føles helt enormt, sier en overveldet Cezinando til GAFFA, i et hav av interessert og påtrengende presse. 


LES OGSÅ: Her er de nominerte til Spellemannprisen.

— Dette er fire store anerkjennelser.

Cezinando har i alle kategoriene sterke utfordrere, som Susanne Sundførs Music For People In Trouble på årets album, eller Sigrids Don't Kill My Vibe på årets låt.


— Jeg har alltid vært skrivende

Du er nominert i kategorien for årets tekstforfatter enda en gang, en pris du i fjor vant. Du har tidligere sagt det er en pris du setter ekstra høyt, nå har du sjansen igjen.

— Jeg har alltid vært skrivende. Jeg er veldig interessert og glad i hvordan språk høres ut, hvordan språk både kan høres fint ut og bety noe fint, eller bare en av delene, eller begge delene på bekostning av hverandre.


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Tekst er jo noe jeg liker å drive med, så det å få en helt konkret anerkjennelse for det er veldig, veldig deilig. Selvfølgelig er det det.


Hvordan var året som gikk for deg?

— Det var et år fullt av høydepunkter. Det hele har vært som en karusell. Det var et år hvor jeg har levd ut mange av drømmene mine. Et stort og fantastisk år, avslutter Cezinando.

Åpne klasser


Langt ifra alle artistene var møtt for å bli stilt til veggs med spørsmål om nominasjonene, men noen av de håpefulle mottakerne av gullharpene uttrykte både glede og begeistring. I de ulike kategoriene var det et godt spenn av nominerte.

Hvitmalt Gjerde var nominert i kategorien årets indie sammen med artister som Carmen Villain og Silja Sol.

— Det var på tide absolutt og det er spennende at det er så mye ulikt i kategorien, sier Sturla Ulvenes Kvemeng, trommis i Hvitmalt Gjerde, til GAFFA.


LES OGSÅ: Intervju med Black Rebel Motorcycle Club.

Ivan Ave nominert i kategorien urban er enig i at det er brede kategorier og at han respekterer de han er nominert sammen med.

Hvordan er det å forholde seg til å være Spellemann-nominert?


— Har aldri forholdt meg til en sånn institusjon før, men det føles godt. Tror ikke jeg vinner, men altså; cup er cup.

I den prestisjefylte nykommerkategorien er Kjartan Lauritzen nominert sammen med blant annet Sigrid og Charlotte Dos Santos. Laurtizen forteller GAFFA at han på ingen måte forventer å vinne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjartan Lauritzen. FOTO: Stian S. Møller


Det unge fenomenet har hatt et hektisk år med en langstrakt turné, men han er selv overrasket over nominansjonen.


— Hadde ikke trodd jeg skulle bli nominert, trodde jeg var altfor barnslig for det, sier Lauritzen.

— Nesten ingen kvinner

I kategorien for årets rock er punkbandet Sløtface nominert sammen med veteranene Motorpsycho, noe de sier til GAFFA er veldig skummelt. Vokalist i Sløtface Haley Shea er glad for å representere jentene i kategorien.


— Det er også nesten ingen kvinner som blir nominert i den kategorien til vanlig. De siste ti årene har ikke et kvinnefrontet rockeband vunnet, så vidt jeg vet, så det er spennende.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Frida Ånnevik under pressekonferansen. FOTO: Stian S. Møller

På den andre siden av musikkspekteret er Frida Ånnevik nominert i kategorien for årets viser, hun er aktuell med albumet Flyge Fra.

Er det skummelt?


— Jeg føler veldig ærefrykt over de andre i kategorien. Jeg har hørt masse på platene deres. De er folk og musikk jeg setter pris på.

Videre forteller Ånnevik GAFFA at hun også er veldig glad for at Hajk og No. 4 er nominert i kategorien årets popgruppe.

LES OGSÅ: Den britiske artisten gjør sin første konsert i Norge.


Søndag 25. februar skal musikkbransjens festkveld foregå i Oslo Konserthus – etter at prisutdelingen i fjor ble arrangert todelt på Sentrum Scene og Sentralen.

ANNONCE