Nyhet

Store stjerner prioriterer Tidal fremfor Spotify

Et svensk teknologinettsted hevder at Nicki Minaj, Kanye West og Madonna er blant de største artistene som kan være på vei bort fra Spotify i tiden fremover.

Jay Z har kjøpt streamingtjenesten Tidal (som er den internasjonale utgaven av norske WiMP), og i løpet av morgentimene har flere store artister valgt å vise sin støtte til Spotifys nye konkurrent. Det har de gjort gjennom å bytte ut sine profilbilder på sosiale medier og brukt hashtaggen TIDALforALL. Blant artistene som har gjort dette finner vi Nicki Minaj og Coldplay.

Tidal har så langt etablert seg i tretti land, inkludert Norge, hvor tjenesten ble lansert side om side med WiMP tidligere denne måneden. Hva som skjer med norske WiMP fremover er foreløpig usikkert.

Nå hevder det svenske teknologinettstedet Breakit at flere store artister også kan være på vei bort fra Spotify, for å satse på Tidal. Madonna (bildet), Kanye West, Nicki Minaj og Daft Punk er blant de store artistnavnene som trekkes frem.


Forandringen vil så vidt vi forstår innebære at for Tidal-brukerne vil ny musikk fra nevnte artister bli tilgjengelig på utgivelsesdato, mens Spotify-brukere vil måtte vente mye lenger. Om dette også vil gjelde eldre utgivelser blir ikke bekreftet i artikkelen.

I en e-post som er gjengitt i VG uttaler Spotify følgende:

"Vi vil tilby musikk fra hele verden på vår tjeneste, men det har vært sporadiske begrensninger på Spotify helt siden tjenesten ble laget. Vi vet av erfaring at slike ting skjer, de kommer og går, og vi fortsetter å vokse gjennom å levere et godt produkt til våre brukere og artistene som de elsker. Vi har hatt de siste albumene til Kanye og Madonna tilgjengelige, så man kan se at denne tilbakeholdingen er veldig begrenset. De siste slippene av Drake, Kendrick (Lamar. red) osv, viser akkurat hvor vesentlig det er for deres egen karriere å finnes tilgjengelige på Spotify. Noe som igjen er vesentlig for plateselskapenes suksess."


Det blir spennende å følge strømmekrigen fremover.

ANNONCE