Nyhet

Frikjent for besittelse av narkotika

Resten av ankesaken til bergensartisten John Olav Nilsen kommer opp i lagmannsretten neste måned.

Tilbake i februar møtte John Olav Nilsen (bildet) i Bergen tingrett tiltalt for "legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika" etter at han og en kompis var involvert i en voldsepisode på en Deli de Luca-kiosk i Bergen sentrum høsten 2013.

Der ble han dømt til 60 dager i fengsel, i tillegg til at han måtte betale den fornærmede 15.000 kroner i oppreisning. Artisten som er mest kjent som frontfigur i John Olav Nilsen & Gjengen anket dommen, og hans advokat reagerte spesielt på at det ikke var tatt hensyn til at Nilsen hadde blitt provosert og at det ikke forelå noe analysesvar på det narkotiske stoffet påtalemyndighetene påsto han var i besittelse av.

Nå har påtalemyndigheten og Gulating lagmannsrett funnet at John Olav Nilsen blir frifunnet for narkotikadommen, melder Bergens Tidende. Det gjenstår dog ennå å se om den populære artisten må i fengsel da ankesaken rundt voldsdommen først skal opp i Gulating lagmannsrett 12. juni.


John Olav Nilsen & Gjengen ble oppløst i 2013, men senest i forrige måned slapp Nilsen en ny og engelskspråklig låt gjennom prosjektet True I.T.C. hvor han spiller sammen med Eirik Vestrheim.

Den kan du høre her.

ANNONCE