Nyhet

John Olav Nilsen dømt til fengsel

Bergenseren må sone 60 dager på grunn av vold, tyveri og narkotika.

John Olav Nilsen (bildet) møtte i Bergen tingrett tidligere denne måneden, tiltalt for "legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika".

Klokken 14.00 i dag fikk han dommen. Nilsen er dømt til 60 dager fengsel, både for vold, tyveri og for å ha vært i besittelse av narkotika. I tillegg må han betale fornærmede 15.000 kroner i oppreisning.

Musikeren tok betenkningstid på spørsmålet om han vil anke dommen.


Forsvareren hans, Linda Ellefsen Eide, var ikke fornøyd med dommen. 

 Dommen er uholdbart feil, og det er ikke tatt hensyn til at han ble provosert. Han er dømt for besittelse av amfetamin, til tross for at det ikke foreligger analysesvar. Jeg finner den beslutningen meget merkverdig, sier hun til VG.

I retten erkjente Nilsen ikke straffeskyld for noen av punktene han var tiltalt for. Advokaten hans hevdet at han ble utsatt for legemsfornærmelser fra tiltalte, og krevde at han skulle frifinnes for samtlige tiltalepunkter.

Det var klokken fire om morgenen, mandag 2. september 2013, at Nilsen og en 23 år gammel kompis angivelig slo ned en mann på Deli de Luca på Torget i Bergen. Tre ulike overvåkingskameraer fanget opp hendelsen.


ANNONCE