Nyhet

Video: Foo Fighters lurer demonstranter med Rick Astley

Protesterende baptistkirke i Kansas blir 'Rickrolled'.

Fredag kveld spilte Foo Fighters konsert i Sprint Center i Kansas City, Missouri, og alt var som det pleier å være når bandet besøker byen. De ble nemlig møtt med protester fra den beryktede baptistkirken Westboro Baptist Church, som demonstrerte utenfor spillestedet med homofobiske og antisemitiske paroler. Se en video fra begivenheten i bunnen av artikkelen.

Foo Fighters har tidligere tatt i mot baptiskirken med den satiriske sangen Keep It Clean, som de fremførte i 2011 fra et lasteplan. Denne gangen kom de også kjørende på et lasteplan men nøyde seg med å spille andres låter over høytalerne, blant annet Green Days American Idiot fra 2004, skriver Rolling Stone. Og ikke minst spilte de Rick Astleys 1987-klassiker Never Gonna Give You Up, mens trommeslager Taylor Hawkins holdt et skilt opp med teksten "You got rick roll'd (again)".

En liten referanse til internett-fenomenet "rickrollin" fra 2007-2008 hvor nettbrukere verden over lurte hverandre ved å sende linken som angivelig førte til noe annet men ledet hen til musikkvideoen til Rick Astley-låten. En vits som ga Astleys karriere en gjenoppblomstring og førte til at han i 2008 ble tildelt MTV-prisen "Best Act Ever". Vitsen fikk også en dobbel mening med Foo Fighters siden bandet kom rullende - bokstavelig talt.

Westboro Baptist Church tok Foo Fighters' opptreden med overraskende selvironi, da de på Twitter skrev: "Har @FooFighters nettopp rickrolled oss? Javel."

Den internasjonale baptistkirke har for øvrig tatt skarp avstand til Westboro Baptist Church, som blir betraktet som en hatgruppe av flere internasjonale organisasjoner.

Se Foo Fighters fremføre Keep It Clean for baptistkirken i Kansas City for fire år siden:

ANNONCE