Nyhet

Singelpremiere: Silja Sol - Trærene

Bergenseren rapper på ny låt.

Silja Sol (bildet) slapp i fjor høst sin debutplate På Hjertet, som høstet fine anmeldelser i norsk musikkpresse. Her i GAFFA ble albumet tildelt fire stjerner og Sol fikk følgende ord med på veien:

"Tidvis er tekstene utrolig solide, ettertenksomme og melankolske. Dette viser seg å være Silja Sols store styrke. Hun lykkes også med arrangementene på enkelte av låtene, for eksempel på åpningssporet Lurt. Gitaren minner om Imperiets Blå Himlen Blues, og det er aldri noe negativt i å bli sammenlignet med Thåström."

Bergenseren ligger ikke på latsiden, og er allerede i gang med å skrive låter til oppfølgeren som etter planen skal lanseres i januar 2016. Den første singelen fra hennes kommende album slippes allerede på fredag og går under tittelen Trærene.

Selv har hun følgende å si om låten:

"Trærene er inspirert av da jeg var ca 10 år, og av ren kjedsomhet ertet på meg naboen sin hund. Den var ikke i bånd, og siden det var en jakthund, måtte jeg løpe alt jeg kunne for å søke dekning. Jeg pleide å klatre masse i trær, og løp til mitt faste yndlingstre med hunden hakk i hel. Jeg pilte opp, klam i hendene og sjelven og ustø, og måtte fint sitte der til hunden var lei. Det tok litt tid…og jeg angret, mens jeg så på den fine utsikten."

Hør Trærene her — eksklusivt hos GAFFA:

ANNONCE