Nyhet

Gjenvinner musikken til glede for nye lyttere

I morgen byr Parkteatret på en helt spesiell konsertkveld for de under 18 - og alle andre.

I morgen er det klart for den tradisjonelle snikåpningen av årets Øyafestival. Hovedstadens klubbscener skal fylles opp med nye norske band og artister - en perfekt start før fire dager i Tøyenparken.

På Parkteatret blir det litt annerledes enn på de andre scenene i Oslo denne kvelden. Der går nemlig Yngling (Parkteatrets konsertserie for de under 18 år), det gjenvinningsfokuserte musikkprosjektet Resirkulert Lyd og Øyafestivalen sammen om å arrangere en konsertkveld for de under 18 — og selvsagt også alle andre.

Sandra Lyng (bildet) SideBrok, Yoguttene, Sirius, Amina Sewali og Sushi X Kobe er blant artistene som står på scenen denne kvelden. Målet med konserten er i likhet med låtserien Resirkulert Lyd å spre det glade budskap om gjenvinning — både i musikalsk og miljømessig forstand.


Vi tok en rask prat med Sandra Lyng i forkant av konsertkvelden.

Hvorfor stiller du opp for Resirkulert Lyd? Hva er dine tanker rundt dette prosjektet og hva slags signaleffekt tror du det kan få både i forhold til dine egne fans og andre artister?

— Jeg stiller opp på dette fordi jeg bryr meg om planeten vår, og kampanjer som Resirkulert Lyd gjør en kjempebra og viktig jobb med å få flere barn og unge til å bry seg om miljøet. Forhåpentligvis så vil min og de andre artistenes deltagelse være et positivt bidrag for å øke oppmerksomheten rundt en viktig sak. Heia jorda! Haha.


Føler du at du som artist og forbilde har et særlig ansvar for å støtte opp for slike kampanjer?

— Jeg tenker at alle enkeltpersoner er ansvarlige for å gjøre det de kan for å "gjøre verden til et bedre sted", om jeg skal si det så banalt.

Hvis du kunne "gjenvunnet" en låt - og kunne velge mellom alle låter i verden - Hvilken ville du valgt?


— Det måtte være . . Dirt Off Your Shoulders med Jay Z. EEELSKER den låta!

Hør Sandra Lyngs resirkulerte hit Sommerflørt - denne gang med Kaveh og Arshad Maimouni som gjesterappere:


ANNONCE