Nyhet

Nye julesanger melder seg

GAFFA.no - alt om musikk.

Det blir ikke uventet musikalsk platejul i år også. Her er noen smakebiter på all den nye høytidssangen som er i vente.

Trine Rein er blant de norske artistene som er klare med nyskrevne julelåter – nå i november. På Julegaven, som slippes neste uke, har Trine Rein tatt med seg opera- og «Stjernekamp»-sanger Eli Kristin Hanssveen som vokalgjest.

Den nyskrevne sangen låner navn fra Reins juleturneer og 2011-album, og er skrevet av Rein i samarbeid med Hanssveen, Trygve Skaug og Reins ektemann, Lars Monsen. Den slippes 17. november med refrenget «Det er tro og håp og kjærlighet i julegaven vi har fått».


LES OGSÅ: Nå kan du stemme på dine favoritter til GAFFA-Prisen.

Trine Rein skal gjøre hele 37 julekonserter fra 28. november til 22. desember.

Seks nye julelåter


Bandet Hekla Stålstrenga har begått en hel juleplate – kalt Velkommen inn, med låter som kan passe inn i kirkekonsertturneen «Julefolk», som de legger ut på fra 25. november til 16. desember. Albumet byr på hele seks nye julelåter.

Her kan man notere seg en norsk versjon kalt Julekvelden av The Bands Christmas Must Be Tonight, så vel som Ragnar Olsens Velkommen inn, og Heim te jul av Helge Stangnes og Desember av Ola Bremnes – som bandets Ragnhild Furebotten har tonesatt. Ny er også Stille som sne av Helge Rode, med musikk av Tore Bruvoll.

LES OGSÅ: Kjente norske artister kan gå på økonomisk smell etter Norwegian Wood-konkursen.


Også Stavanger Gospel Company har satt sammen en juleplate rett og slett kalt Julesang for å feire sitt 20-årsjubileum. Hver førjul de siste åtte årene har koret gjort konserter på hjemmebane, med én nyskrevet julesang fremført i selskap med Stavanger Symfoniorkester, Egil Svartdahl og kjente artister som Carola, Anita Skorgan, Halvdan Sivertsen, Garness og Heine Totland.

Nå er alle disse samlet i én utgivelse. Med årets to nye sanger attpå, der sangere er Ole Paus og Sigvart Dagsland. Stavanger Gospel Company gjør også to julekonserter 19. november i Stavanger Konserthus.

Odd og Maria i storversjon


Odd Nordstoga byr denne julen på storformatversjonen av Maria på veg – som virkelig har ballet på seg. Nordstoga tonesatte en tekst av forfatteren Stein Versto, og sangen dukket først opp som tekst- og noteinnslag i Herborg Kråkviks julehefte «Juleroser» i 2015. Siden slapp Nordstoga Maria på veg i akustisk versjon i fjor, før han til denne julen har spilt den inn med Det Norske Kammerorkester – i høystemt orkesterversjon, innspilt i Jar kirke.

Denne nyinnspillingen er ifølge pressemeldingen første del av et større juleprosjekt med Nordstoga og Det Norske Kammerorkester som blir fullført i 2018. 5. desember gjør orkestret og Odd to juleforestillinger i Universitets Aula i Oslo.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Anna Of The North på Parkteatret.


Trøndelag Teater melder seg også på som juleplateleverandør, og slipper både CD, vinyl og digitalsingler – bestående av originalmusikken fra den Komiprisvinnende komediemusikalen «Juleevangeliet – The Smash Hit Musical», som teatret nå spiller for fulle hus frem mot juletider.

Tekst og musikk er ført i pennen av låtskriverduoen Mads Bones og Kyrre Havdal, med låttitler som Smelt på tjukken av Gud, Julebord i Betlehem, Finn en stall, Ære være Gud som er tøysete og Han må finnes. Det er det medvirkende skuespillerensemble og musikere som er å høre på platen, som er produsert av Tore T. Sandbakken.

Julesingler


Sandra Lyng synger ikke bare om kjærlighet i selskap med OnklP: Hun har også funnet seg en ny julemann i Vidar Villa – som hun slipper låten Når julen kommer i selskap med. De tok utgangspunkt i Wonderful Dream (Holidays Are Coming) av Melanie Thornton, og laget ny melodi på vers så vel som norsk tekst.

«The Stream»-kjente Emelie Hollow slapp i forrige uke julelåten Feeling Of Christmas, som hun skrev sammen med artisten Wez.

(©NTB)


ANNONCE