Nyhet

Her skal det arrangeres tidenes hiphop-fest i sommer

GAFFA.no - alt om musikk.

Bergen får sin egen hiphop-festival med Bergen G-Fest i august.

NMG/G-Huset, Bergen Live og ACT Entertainment har i en felles pressemelding torsdag formiddag annonsert det som karakteriseres som «en gigantisk hiphopfest» på Bergenhus Festning lørdag 18. august.

Her skal tolv av landets heteste artister i sjangeren om dagen få den store utendørsscenen Bastionen til å koke: Dårlig Vane, Kamelen, $ushi X Kobe, A-Laget, King Skurk One, Emir, Jonas V, MachoMayne, Angelo Reira, Klaus Perry, Mats Dawg og Sofie Hamre står på plakaten.


LES OGSÅ: Dårlig nytt for Spice Girls-fansen.

«Denne gjengen er kjent for sine episke konserter, skarpe rim og frekke beats som setter hele skjelettet i bevegelse», skriver arrangørene videre. Flere av artistene på plakaten har solgt ut store klubbkonserter i Norge de siste årene, mens andre er i ferd med å etablere seg blant de mest spennende nye stemmene på den skandinaviske musikkscenen.

Det utelukkes heller ikke at det kan dukke opp noen overraskelser på festivaldagen.


— Hadde noen sagt til meg for femten år siden at vi en dag kom til å ha vår egen festivaldag på Bergenhus Festning hadde jeg spurt de om det har klikket. Nå har vi sammen med Bergen Live og Act klart å gjøre dette om til en realitet og det varmer hjertet å se alle disse navnene på en og samme plakat, sier A-Lagets Girson Diaz i en kommentar til GAFFA.no.

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Dette er en stor dag for norsk og bergensk rap, og det å samle så mye lokalt og ungt talent på en så stor scene er ikke hverdagskost. Det disse artistene har fått til hver for seg er ganske utrolig. At vi har klart å samle alle til en stor fest er ett av mine stolteste øyeblikk, og jeg gleder meg til å dele sluttresultatet med alle involverte og de fine folkene som finner veien ned på Bergenhus Festning 18. august, legger han til.

Også arrangørene i Bergen Live er storfornøyde med endagsfestivalen:

— Det er utrolig fett å få vie en hel festivaldag på Bergenhus Festning til kruttsterk hiphop på bergensk. Sammen med NMG/G-Huset og ACT gleder vi oss til å vise frem noe av det aller beste som rører seg på byens hiphop-scene om dagen. Flere av artistene har solgt ut store klubbscener det siste året, andre har store ting på gang. At denne artistrekken kommer til å levere en enorm kveld på Bastionen er helt sikkert, sier Ole-Morten Algerøy i Bergen Live.


LES OGSÅ: Raser mot plateselskap.

Billettene til Bergen G-Fest slippes allerede i morgen, fredag 20. april klokken 12.00 - via Ticketmaster.

ANNONCE