Nyhet

Se japanere covre Razika - på bergensk

Japanerne elsker norske indieband som Razika, Team Me og Highasakite. Så mye at de griper til norskordboka.

Musikkforeningen Songbird på Ryūkoku University i Kyoto er glad i å spille coverlåter live, gjerne av gigantiske japanske poprockartister som GLAY og Bump of Chicken. En kveld for et par måneder siden prøvde studentene i Vest-Japans gamle hovedstad seg imidlertid på noe litt utenom det vanlige: Å covre det hakket mer ukjente og eksotiske bergensbandet Razika. Et herlig opptak av hendelsen har funnet veien til Youtube.

Et par minutter uti det ti minutter lange opptaket forklarer coverbandets vokalist:

– Det vi covrer nå er et band fra Norge. Denne første sangen var på engelsk, men de neste to skal vi synge på norsk.


Publikummet i studentkjelleren svarer med å juble begeistret.

Razika uttrykket selv begeistring via Facebook i går kveld:


Dette er ikke første gang bergensjentene har fått merke hvor glade folk på det japanske vestlandet er i musikken deres: For to år siden var GAFFA på plass da Razika spilte for et ellevillt publikum i Kyotos naboby Osaka. Les saken her.

Razika er nok det aller første bandet som har fått japanere til å prøve seg på bergensdialekt, men også Team Me har opplevd å inspirere japanere til å begynne å lære norsk. Se traileren til gladdokumentaren Sayonara Elverum, som tar for seg Elverumsbandets møte med superfan og norskstudent Aiko fra Osaka:


Neste norske indieband i rekken til å prøve seg på Japan er den snart albumaktuelle Oslo-gjengen Highasakite, som i går offentliggjorde at de har signert med Japans største uavhengige plateselskap, Hostess.

ANNONCE