Albumanmeldelse

Det er Wombats som burde varmet opp for Team Me, ikke motsatt

Something in the Making - Team Me

Team Me

Something in the Making

Poprockbandets comeback er naivistisk og livsbejaende feel-good, selv om sorgen hviler i bakgrunnen. 

Tiden er vårgrønn for å få den følelelsladde bustesveispopen kalt Team Me inn på podiet igjen, spillende på sin overdimesjonerte disneymusikk backet av barnekor og selvhjelpstekster. Det kan gjerne høres litt trettende ut, men her snakker vi faktisk den rake motsetningen!

Timingen på albumet Something in the Making er så god som den kan bli. Tweepopen er i ferd med å få sin revansj etter tiår med kollektiv fortrengelse.

I noen veldig nisjete sirkler er det kanskje kontroversielt å si, men Team Me er tilbake bedre enn på både Blind as Night (2014) og To the Treetops! (2011). På comeback-albumet er eksperimentelle popsprang fylt med enda mer overskudd og større kunstneriske ambisjoner enn før, og nå som i gamle dager toucher bandet innom den steinerskole-aktige barnegleden til Arcade Fires maksimalistiske poprock og Mews drømmete krumspring.

Uimotståelig feelgood
Det er «Five Hour Flight Into The Light» som får gleden av å åpne dørene inn til Team Mes comeback-univers, og den makter å friste med et fyldig møblert lydbilde.

Deretter slår de til med «Song For A Drummer», en uimotståelig feelgood-låt med gjenkjennbare, storslåtte arenarefreng. 

Kan bli for mye
«Green Crystal Rain on a Star» er et av de få stoppestedene hvor det kan bli litt for mye av det gode, ja, litt for mye av den der Aurora-aktige hjelpende hånden og motivasjonsmusikken, selv om man skal ha stor respekt for den tunge sorgtematikken albumet tør å takle i flere av sine låter.

Gjennom Something in the Making hviler det dessuten også et lite skjær av et slags musikal-aktig drama over utgivelsen, som for noen kan bli litt vel mettende. 

Til syvende og sist er det likevel særdeles vanskelig å forstå hvordan man skal være surmaga nok til å ikke la det bli overkjørt av den grenseløse lykkerusen som låtene på dette alternative og ytterst popdrevne rockeuniverset gir fra seg. 

Team Mes toppnivå
Hør bare «High Street», et kroneksempel på Team Mes absolutte toppnivå hvor man møter fullskala, eksplosiv ekstasepop blandet med låtskriving av helt ypperste klasse.

Det er for meg ubegripelig hvordan man har klart å putte så mye medrivende, varierende og levende krutt inn på snaue fire minutter. Det er en balansekunst som krever den aller største popforståelse.

Headliner neste!
Team Me har tidligere nytt godt av internasjonal anerkjennelse og omtale, og har med sine vennskap i The Wombats turnert rundt med det svært populære britisk-norske bandet. Wombats slapp sitt siste album for en knippe uker siden og knivet med Adele på de britiske topplistene.

Det er godt mulig Team Me får være med Wombats på tur enda en gang, men med de to utgivelsene tatt i betraktning er det faktisk Wombats som bør varme opp for Team Me, ikke motsatt.

ANNONCE